6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Nikoli Perkoviću nagrada za životno djelo, priznanje i Vedrani Šimić iz OŠ Viktorovac

- Marketing-spot_imgspot_img

Hrvatski školski sportski savez dodijelio je godišnja priznanja najuspješnijim pojedincima i sportskim društvima koji su se svojim radom u programima i ostalim aktivnostima posebno istaknuli u području školskog sporta.

Nagradu za životno djelo za dugogodišnji stručni rad i djelovanje te izniman doprinos razvoju školskog sporta HŠSS dodijelio je jednom od istaknutih lica školskog sporta, počasnom predsjedniku Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikoli Perkoviću, koji je kao predsjednik u posljednjih 12 godina, ali i kao odgojno-obrazovni radnik više od 40 godina prije, sustavno unaprijedio i razvio školski sport kakav danas postoji, a koji okuplja više od 60 000 djece u svojim aktivnostima i programima.

„Ovo je najveće priznanje koje sam dobio u životu, a sve s posebnim veseljem i zadovoljstvom jer sam okružen upravo vama – divnim, dragim ljudima koji su tolike godine sa mnom radili za dobrobit školskog sporta. Hvala vam na svemu“, rekao je Perković.

Nikola Perković je 2020. godine dobio i županijsku nagradu za životno djelo. Bio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ-a od njegova osnutka do odlaska u mirovinu 2016. godine, a jedan je od osnivača i aktualni predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Nagrađeni su i istaknuti profesori iz svih županija Republike Hrvatske te najuspješnija školska sportska društva osnovnih i srednjih škola – učenici koji su osvojili mnoge medalje, čak i neke međunarodne.

Nagradu je tako osvojila profesorica tjelesne i zdravstvene kulture iz OŠ Viktorovac Vedrana Šimić. Učenici Viktorovca su pod vodstvom prof. Šimić postali državni viceprvaci u odbojci.

Zadnje novosti
Ostale novosti