21 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Nikoli Perkoviću nagrada za životno djelo, priznanje i Vedrani Šimić iz OŠ Viktorovac

Datum:

Marketing

Hrvatski školski sportski savez dodijelio je godišnja priznanja najuspješnijim pojedincima i sportskim društvima koji su se svojim radom u programima i ostalim aktivnostima posebno istaknuli u području školskog sporta.

Nagradu za životno djelo za dugogodišnji stručni rad i djelovanje te izniman doprinos razvoju školskog sporta HŠSS dodijelio je jednom od istaknutih lica školskog sporta, počasnom predsjedniku Hrvatskog školskog sportskog saveza Nikoli Perkoviću, koji je kao predsjednik u posljednjih 12 godina, ali i kao odgojno-obrazovni radnik više od 40 godina prije, sustavno unaprijedio i razvio školski sport kakav danas postoji, a koji okuplja više od 60 000 djece u svojim aktivnostima i programima.

„Ovo je najveće priznanje koje sam dobio u životu, a sve s posebnim veseljem i zadovoljstvom jer sam okružen upravo vama – divnim, dragim ljudima koji su tolike godine sa mnom radili za dobrobit školskog sporta. Hvala vam na svemu“, rekao je Perković.

Nikola Perković je 2020. godine dobio i županijsku nagradu za životno djelo. Bio je glavni tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza SMŽ-a od njegova osnutka do odlaska u mirovinu 2016. godine, a jedan je od osnivača i aktualni predsjednik Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Nagrađeni su i istaknuti profesori iz svih županija Republike Hrvatske te najuspješnija školska sportska društva osnovnih i srednjih škola – učenici koji su osvojili mnoge medalje, čak i neke međunarodne.

Nagradu je tako osvojila profesorica tjelesne i zdravstvene kulture iz OŠ Viktorovac Vedrana Šimić. Učenici Viktorovca su pod vodstvom prof. Šimić postali državni viceprvaci u odbojci.

Možda vas zanima...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...

Sisak izložbom na Korzu obilježava 40 godina rođenja prve bebe iz in vitro oplodnje

Na sisačkom Korzu postavljena je izložba ''Zašto baš mi''...

Pogledajte gdje se nalazi Vaše biračko mjesto za predstojeće parlamentarne izbore

Određena su biračka mjesta za parlamentarne izbore koji će...

U subotu akcija “Volim Željezaru”

U subotu, 13. travnja 2024., u 10 sati kod...