13 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Metalurški fakultet proslavio 62. rođendan

Datum:

Marketing

U srijedu je na Metalurškom fakultetu u Sisku održana svečanost kojom je obilježen Dan fakulteta i njegova 62. obljetnica. U nazočnosti visokih gostiju iz akademske zajednice i javnog života, uručena su priznanja, nagrade i pohvale studentima i zaposlenicima Fakulteta.

„Iza nas su potresi i pandemija, promijenili smo se i mijenjamo se. Stalne promjene su nešto što nas sve čeka do kraja našeg radnog vijeka i života. Struke studenata koji završavaju studij na Metalurškom fakultetu jedne su od najtraženijih u svijetu. Stoga se studenti koji su završili studij na našem fakultetu, zapošljavaju na poslovima izuzetno širokog spektra. Na Metalurškom fakultetu shvatili smo da promjene omogućuju opstojnost“, kazao je u svome govoru vršitelj dužnosti dekana Metalurškog fakulteta Nikola Mravinac i dodao da je misija fakulteta budućnosti proizvodnja znanja koje će stvarati buduća tržišta rada.

U ime Grada Siska i gradonačelnice Kristine Ikić Baniček na svečanosti se obratio pročelnik Goran Grgurač istaknuvši tijesnu povezanost suvremenog Siska i fakulteta.

„Ova institucija postala je dio identiteta ovoga grada, a velik je broj obitelji povezan s metalurgijom. Grad Sisak jako je zainteresiran da naši mladi barem dio svojih ambicija za visokim obrazovanjem i dalje mogu zadovoljiti u svome gradu i tu je doprinos Metalurškog fakulteta velik i za to ćemo se uvijek boriti“, rekao je u pozdravnom govoru pročelnik za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo Grada Siska Goran Grgurač.

(sisak.hr)

Možda vas zanima...

Dani sisačkog sporta uz Crvenu jabuku i U-15 nogometnu reprezentaciju

Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga Grada Siska ove...

Danas se obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti

'S rijetkima svaki dan, a ne svake prijestupne' slogan...

Na Srednjoj školi Viktorovac Sisak uskoro nova fasada

Počeli su radovi na postavljanju vanjske ovojnice na zgradi...