26 C
Sisak
Ponedjeljak, 2 listopada, 2023

Susret biskupa i ravnatelja odgojno-obrazovnih ustanova

Datum:

Marketing

Susret sisačkog biskupa Vlade Košića s ravnateljima osnovnih i srednjih škola, vrtića i učeničkih domova s područja biskupije održan je u ponedjeljak 12. prosinca u Dvorani Juran i Sofija u sisačkom Velikom Kaptolu.

Na početku sve je pozdravila predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko istaknuvši veliku radost zbog ovog susreta koji već tri godine nije održan zbog korone i potresa.
Okupljene je pozdravila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Sisačko-moslavačke županije RobertinaŠtajdohar koja je ustvrdila da iako je ovaj kraj stalno u stradanju i nevoljama to njegovim stanovnicima daje neobičnu snagu, a o čemu svjedoče i učenici sa svojim izvrsnim rezultatima na raznim natjecanjima.

U ime ravnatelja osnovnih škola blagoslovljen Božić i novu godinu zaželjela je voditeljica aktiva ravnatelja i ravnateljica OŠ Vladimira Vidrića iz Kutine Snježana Coha. Ona je zahvalila biskupu i predstojnici Katehetskog ureda na izvrsnoj suradnji te brizi o odgoju i obrazovanju najmlađih.

U ime ravnatelja srednjih škola biskupa sve okupljene pozdravio je ravnatelj SŠ Petrinja Milan Orlić poručivši kako je danas, više nego ikada do sada potrebna međusobna potpora i pomoć te sinergija svih čimbenika u društvu kako bi se mlade dovelo na pravi put i omogućilo im se dostojno obrazovanje.

Na kraju okupljene je pozdravio i biskup Košić zahvalivši na čestitkama i dobrim željama, ali i na srdačnim susretima u brojnim školama koje redovito posjećuje tijekom svojih pastoralnih pohoda. Biskup je izrazio svoju nadu da će se ovakvi i slični događaji nastaviti organizirati kao i prije potresa i korone jer je ljudska potreba susretati se, izmjenjivati iskustva i razgovarati. Na kraju zaželio je svima uspjeha i Božjeg Blagoslova u životu, da usprkos mnogim nevoljama sačuvaju optimizam te se ne boje i da budu hrabri u svemu što život stavi pred njih.

U glazbenom dijelu programa nastupili su učenici OŠ Mate Lovraka iz Petrinje pod vodstvom učiteljice Pine Žilić, a kratko predavanje na temu „Odgoj za vrednote“ održala je i psihoterapeutkinja Maja Jakšić.

(SV)

 

Marketing
Marketing
Marketing

Možda vas zanima...

Održana prezentacija stambenih objekata POS-a u Sisku

Za obitelji koje se nalaze na revidiranoj listi reda...

HDZ SMŽ o ukidanju prireza, a evo i koliko će građani uštedjeti

Nakon saborskog usvajanja paketa poreznih zakona, čelnici HDZ-a Sisačko-moslavačke...

Veleposlanik Australije posjetio Sisak

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček primila je u nastupni posjet...

Rotary klub Sisak obiježava Dan srca na Ciglarskoj grabi

Rotary klub Sisak i ove godine organizira akciju Dan...