6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Dumbović se vratio u Gradsko vijeće, a u Vijećnicu svratio i USKOK

- Marketing-spot_imgspot_img

Bivši gradonačelnik Petrinje i saborski zastupnik Darinko Dumbović aktivirao je u ponedjeljak svoj mandat u Gradskom vijeću Petrinje.

„Ono što mogu reći da sam zadovoljan što sam prisegnuo. Artikulirat ću sve probleme građana koje građani imaju. Veliki dio građana je meni dao povjerenje i u prvom i drugom krugu izbora. Mislim da velika pobjeda HDZ-a ovdje donosi i treba velike rezultate, tih rezultata nema, ljudi su puno razočarani i jednostavno su izvršili mnogi na mene pritisak i moja je obveza da ne bježim iz grada nego da ostanem u svom gradu. To je moja sudbina. Da štitim interese i da borimo za interese svih građana koji su doživjeli katastrofu“, rekao je Dumbović nakon prisege.

Između ostaloga, Dumbović je predložio i dopunu Dnevnog reda kojom je tražio da se u njega uvrsti Odluka o novčanoj pomoći obiteljima smještenim u kontejnere ili mobilne kućice nakon razornog potresa. Dumbović je predložio da se novčana pomoć osigura svim građanima koji žive u kontejnerima i mobilnim kućicama tako da im se na mjesečnoj razini isplaćuje iznos od 70 eura za nositelja kućanstva i 10 eura za svakog ostalog člana.

Prijedlog je odbijen jer, kako je rečeno, prijedlog mora proći kroz nekoliko gradskih odbora pa tek onda može biti raspravljen.

„Oni elementi koji su me zanimali, prije svega je funkcioniranje rada Gradskog vijeća i svih mogućih problema koji se događaju u Petrinji, koji su nakon jedne velike povijesne katastrofe dovele do usijanja ljude koji su jednostavno traumatizirani. Iskreno mi je žao što nikada, ali baš nikada u zadnje dvije godine, nismo imali točku dnevnog reda u kojoj će biti fokus prije svega čovjek sa svojim problemima, koji žive u kontejnerima, koji imaju crvene naljepnice, koji imaju žute naljepnice. Svi koji su ostali bez svoje imovine nikada nisu dobili šansu ni da imaju svoje točke, ni da imaju svoje podtočke i da imaju barem jednu informaciju koja je ovdje vrlo važna za građane Petrinje. Došao sam ovdje da iskoristim prije svega ovaj mikrofon, nikakve političke ambicije za dalje nemam, ali želim biti mikrofon naroda i da kažem ono što narod u Petrinji misli, a kome će to biti noćna mora što narod misli, taj će se morati zapitati“, dodao je Dumbović u svom obraćanju istaknuvši i kako je protekli tjedan podnio kaznenu prijavu protiv gradonačelnice Petrinje Magdalene Komes kao i ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja Vesne Brebrić.

„Ovdje imam službeno gdje su one između sebe radile poslove, znači ravnateljica Bebrić ima svoj obrt i u sa tim obrtom je radila usluge sebi, vlastite usluge za svoj obrt, za svoj Hrvatski dom, tamo gdje je ona ravnateljica i to je njoj gradonačelnica isplatila. Tu su potpisi. Kada nađu moj potpis takav da sam ja dao sebi ili najbližem drugom onda neka mi se jave“, rekao je Dumbović o ovoj kaznenoj prijavi.

Povratak Darinka Dumbovića u Gradsko vijeće komentirala je i gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes.

„Teško mi je naći bilo kakav komentar. Bivši gradonačelnik, aktualni gradski vijećnik je i prije ulaska u Gradsko vijeće, prije nego što je najavio, odnosno aktivirao svoj vijećnićki mandat, počeo s provokacijama, lažnim prijavama i smatram da nije dobronamjerno ušao u Gradsko vijeće, odnosno da se nije dobronamjerno vratio u politiku“, rekla je Komes koja smatra kako je njegova kaznena prijava bez ikakvih osnova.

„Ova vlast radi sve sukladno propisima i nema nikakvog pogodovanja. Nastojimo za sve aktivnosti koje provodimo naći što povoljniju cijenu i time ćemo se voditi do kraja mandata, da što više uštedimo u gradskom proračunu“, komentirala je Komes.

Inače, u ponedjeljak su u Gradsku vijećnicu Petrinje te u gradsku tvrtku Privreda stigli djelatnici policije po nalogu USKOK-a. 

 „Informacija koju ja imam jest da se u našem trgovačkom društvu Privreda provode izvidi vezano za Aglomeraciju i to je sve što mogu i smijem reći budući su izvidi tajni. Vjerujem da će se nadležne institucije očitovati u trenutku kada budu mogle i smjele. Ja više informacija nemam“, rekla je gradonačelnica Komes.

Zadnje novosti
Ostale novosti