11 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Streljači HVIDR-e proteklog vikenda nastupili na dva turnira

Datum:

Marketing

Naporan vikend je iza najmlađih članova streljačkog kluba HVIDR-a SISAK.

U subotu 19.11. je sedmero kadeta i kadetkinja nastupilo na kvalifikacijama za Božićni turnir u Dubravi. Jedini klupski kadet, Marko Dragosavac je već sa dvanaest godina napravio rekord neke streljane jer je sa odličnih 193 kruga premoćno pobijedio u kvalifikacijama i u finale, koje će se održati 23.12., ulazi direktno.

Uz Marka su gađale Zoja i Franka Šaban, Tara Branković, Daria Detković, Barbara Brnad i Tea Petrović. Iako je Zoja aktuelna prvakinja države, nije išlo baš najbolje, ali je sa 184 kruga s posljednjom jačom serijom uspjela ući u finale, ali će još morati proći eliminacije da bi ušla među 8 najjačih.  Tara je sa 175 kruga 26., Franka s krugom manje 25. Daria, Tea i Barbara su nastupile po prvi puta na nekom turniru i odradile sasvim zadovoljavajuće rezultate. Daria je sa 169 krugova zauzela 31. mjesto, Barbara sa 166 krugova 35. mjesto i Tea s krugom manje 36. mjesto u konkurenciji  49 natjecateljica. 

Dan kasnije, malo starija ekipa je gađala 18. memorijalni turnir u Vukovaru. Ponovo su putovale Zoja Šaban i Tara Branković, a priključila im se Tea Ilijević i trener Tihomir Ilijević. Iako je bilo za očekivati od Zoje i Tee da povuku ekipu, na iznenađenje svih Tara je pogodila svoj osobni rekord i pomela svoje iskusnije kolegice. Dakle, Tara je sa 187 krugova osvojila 4. mjesto pojedinačno, dok su Tea i Zoja s po 185 krugova osvojile 6. i 7. mjesto. Trener je sa 177 krugova bio tek 14. Ekipno su djevojke osvojile 2. mjesto. Nakon gađanja članovi kluba su obišli mjesta sjećanja u gradu heroju i s novim peharom se vratili kući.
 
 

Možda vas zanima...

Provalnici pokrali Segestinu školu nogometa

U sinoćnjoj provali na Gradskom stadionu HNK Segesti ukradene...

22 medalje za karatiste Kondure

Dana 25. veljače karatisti Kondure nastupili su na turniru...

Zlato, dva srebra i dvije bronce za karatiste „Croatie“

Samoborski Karate Klub „Mladost“, bio je domaćin i organizator...

Uvjerljiva pobjeda sisačkih rukometaša!

RK Slatina vs. RK Sisak 28:36 (12:16) Na teškom gostovanju...