16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Počele priprema za “Zeleni Sisak za zeleni planet”

Datum:

Marketing

Za 2 tjedna kreće tradicionalna akcija Zeleni Sisak za zeleni planet, u sklopu koje će se 21. studenog na nizu lokacija u Sisku posaditi čak 170 novih stabala. U akciju će biti uključene sve sisačke škole i vrtići i gradska trgovačka društva, a jedna od lokacija na kojoj će se drveće saditi, bit će i ovoga ljeta novouređeni parking pored GRAMA-e, priopćili su iz sisačke gradske uprave.

“Kako bi se već ove jeseni moglo posaditi i zamjensko drveće u Zvonimirovoj ulici, krenulo je uklanjanje ostarjelog drvoreda jablana u sklopu radova na rekonstrukciji Zvonimirove ulice. Postojeća stabla jablana pri kraju svoga životnog vijeka, skloni su obolijevanju, a dva jablana su se već osušila. Da je opasnost od izvrtanja jablana u Zvonimirovoj stvarna, podsjetila su nas dva takva događaja iz 2012. i 2019., kada su se stabla rušila pod naletom vjetra i došlo je do oštećenja parkiranih automobila. Na svu sreću nije bilo stradalih.” – podsjećaju iz Grada Siska te dodaju:

#Plan uređenja zelenog pojasa u Zvonimirovoj ulici predviđa sadnju jednog ili više stabala za svako uklonjeno stablo, a iz Komunalca Sisak najavljuju da će Zvonimirovu ubuduće krasiti crvenolisna stupasta bukva i stupasti hrast koji su stabilniji i bolje zdravstvene otpornosti.”

Izvor: Grad Sisak

Sadit će se ova vrsta drveća
Sadit će se ova vrsta drveća
Sadit će se ova vrsta drveća
Sadit će se ova vrsta drveća

Možda vas zanima...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...

U Sisku se gradi novi hotel Siscia – bit će gotov do kraja 2025.

U Sisku će u komunalnoj zoni do kraja 2025....

Tko bi mogao u Sabor ući iz Siska i Sisačko-moslavačke županije?

U srijedu, 17. travnja, su izbori za Hrvatski sabor....

Nova kuhinja i kotlovnica u Domu za starije Sisak

U Domu za starije osobe Sisak novouređena je kuhinja ...