15 C
Sisak
Ponedjeljak, 15 travnja, 2024

Podignuta optužnica za pokušaj ubojstva na sajmu u Popovači

Datum:

Marketing

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 28. listopada 2022., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Sisku optužnicu protiv hrvatskog državljanina zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva u pokušaju iz članka 110. u svezi članka 34. Kaznenog zakona.

Okrivljenog 39-godišnjaka se optužnicom tereti da je 4. lipnja 2022. tijekom sajma u Popovači; tijekom fizičkog sukoba između više osoba i dok je 49-godišnjak bio u fizičkom sukobu s drugom osobom; u nakani da ga usmrti, alatom kojeg je prethodno uzeo, zamahnuo prema oštećenikovoj glavi. Oštećenik je podigao desnu ruku kako bi se obranio od udarca pri čemu ga je okrivljenik udario alatom u šaku i glavu nanijevši mu tešku tjelesnu ozljedu šake i tjelesnu ozljedu glave.

Županijsko državno odvjetništvo predložilo je u optužnici da se okrivljeniku produlje mjere opreza zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenikom (članak 98. stavak 2. točka 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku) koje su mu izrečene i produljivane rješenjima Županijskog suda u Sisku od 4. srpnja 2022. i 14. rujna 2022.

Možda vas zanima...

15 dana zatvora nepopravljivom vozaču

U četvrtak, 11. travnja oko 11 sati u ulici...

Krađa bicikla na sisačkom području

U srijedu, 10. travnja, nepoznati je počinitelj na Trgu...

Iz kuće u koju je provaljeno ukradena motorna pila

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je u srijedu,...

Sa sisačkog gradilišta ukrali 2000 eura vrijedan alat

Traga se za nepoznatim počiniteljem koji je s ponedjeljka...