13 C
Sisak
Petak, 1 ožujka, 2024

Za 375 novih mjesta u vrtićima Sisku 22 milijuna kuna iz NPOO

Datum:

Marketing

Izgradnja vrtića u Galdovu te dogradnja i energetska obnova vrtića Različak i Maslačak bit će financirani i iz EU sredstava putem Nacionalnog programa oporavka i otpornosti sa ukupno 22 milijuna. Grad Sisak o tome je dobio obavijest iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, nakon završenog ocjenjivačkog postupka provedenog nakon prijave ovoga proljeća. Već ranije za izradu projektne dokumentacije za dogradnju postojećih objekata i energetsku obnovu iz NPOO-a sisački su vrtići dobili 1,3 milijuna kuna.

Izgradnja vrtića u Galdovu omogućit će otvaranje novih 130 mjesta u našim vrtićima, a dogradnjama aneksa Maslačku i Različku otvorit će se još 120 i 125 mjesta, čime će ukupni kapacitet sisačkih vrtića vrlo skoro porasti za 375 mjesta. Time bi, kroz nekoliko godina u potpunosti trebao biti riješen višedesetljetni problem smještaja djece u vrtiće i Sisak će postati grad bez lista čekanja.

Osim dogradnji aneksa uz objekte Različak na Zelenom brijegu i Maslačak u Capragu, projektira se i energetska obnova postojećih objekata. Time će se poboljšati uvjeti za boravak djece i smanjiti troškovi za grijanje i hlađenje objekata, što je jedini ispravni izbor u vremenima kada cijene energenata nepredvidivo rastu.

(sisak.hr)

Možda vas zanima...

Dani sisačkog sporta uz Crvenu jabuku i U-15 nogometnu reprezentaciju

Grad Sisak i Zajednica sportskih udruga Grada Siska ove...

Danas se obilježava Međunarodni dan rijetkih bolesti

'S rijetkima svaki dan, a ne svake prijestupne' slogan...

Na Srednjoj školi Viktorovac Sisak uskoro nova fasada

Počeli su radovi na postavljanju vanjske ovojnice na zgradi...