6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Književna nagrada ”Korzo slova” 2022. Denisu Vidoviću

- Marketing-spot_imgspot_img

Pobjednik književnog natječaja ”Korzo slova” Društva hrvatskih književnika u 2022. godini je sisački autor Denis Vidović sa zbirkom humorističnih priča ”Reda mora biti”, odlučilo je stručno povjerenstvo u sastavu: Željka Lovrenčić, Tihana Petrac Matijević i Siniša Matasović.

Natječaj ”Korzo slova” pokrenut je 2020. godine s ciljem afirmacije manje poznatih autora s područja Sisačko-moslavačke županije. Na natječaj se prijavljuju cjeloviti neobjavljeni rukopisi neovisno o književnom žanru ili dobi autora. Propozicije natječaja u 2022. godini zadovoljilo je jedanaest prijavljenih rukopisa, a četiri ih je uvršteno u finalni izbor.

Denis Vidović našao se treću godinu uzastopce u finalnom izboru natječaja, svaki put s različitim rukopisom. Ove godine je dodatno potvrdio svoj spisateljski talent, što mu je u konačnici osiguralo nagradu. Ranije je u svojoj karijeri objavio roman ”Normalni ljudi” i dvije knjige aforizama, ”Podilaženje lijenosti” i ”Aforizmi i ostale nuspojave.” Ovo će mu biti premijerna zbirka priča.

Nagrada se sastoji od pripadajućeg priznanja, tiska nagrađenog rukopisa u nakladi Društva hrvatskih književnika i istoimene skulpture ”Korzo slova”, rad akademske kiparice Irene Škrinjar.

Nagradu ”Korzo slova” moguće je primiti samo jednom.

Zadnje novosti
Ostale novosti