29 C
Sisak
Srijeda, 19 lipnja, 2024

Izvanbračnu suprugu držao zatvorenu u kući te joj prijetio, završio je u pritvoru

Datum:

Marketing

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 3. listopada 2022., povodom kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke, ispitalo hrvatskog državljanina (1978.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode iz članka 136. stavka 1. i 3. Kaznenog zakona i prijetnje iz članka 139. stavka 2. i 3. KZ-a.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 44-godišnjak 3. rujna 2022., u jednom mjestu na području Sisačko-moslavačke županije, bivšu izvanbračnu suprugu nasilno ugurao u svoju obiteljsku kuću te ju držao zatvorenu protiv njezine volje istovremeno joj prijeteći, kao i da joj je 10. rujna 2022. ozbiljno zaprijetio zbog čega se preplašila za svoj život.

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je, nakon provedenog ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Sisku da se protiv 44-godišnjeg okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na žrtvu kao svjedoka i opasnosti od ponavljanja ili počinjenja težeg kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 2. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage je prihvatio ovaj prijedlog i okrivljeniku odredio istražni zatvor iz predloženih osnova.

- Marketing -

Možda vas zanima...

Niz krađa na području Siska

U razdoblju od 14. do 17. lipnja, na gradilištu...

Narušavao javni red i mir, udario policajca pa mu doma našli i drogu

U subotu, 15. lipnja, u večernjim satima, u Ulici...

Provala u kuću oštećenu potresom

U razdoblju od ožujka do lipnja, nepoznati je počinitelj...

Dijete teže ozlijeđeno od rasprskavanja metka

U subotu, 15. lipnja, u noćnim satima, na području...