20 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 lipnja, 2024

Obilježena 160. obljetnica učiteljstva u Petrinji

Datum:

Marketing

Župan Ivan Celjak, je u srijedu 5. listopada 2022. godine, na Svjetski dan učitelja, u sportskoj dvorani Osnovne škole Dragutina Tadijanovića nazočio je svečanoj proslavi Dana Učiteljskog fakulteta i 160. obljetnice učiteljstva u Petrinji.

Upravo je suradnjom Sisačko-moslavačke županije, Učiteljskog fakulteta i resornog ministarstva omogućeno vraćanje studenata na petrinjsko područje nakon što su uslijed katastrofalnih posljedica potresa, ostali bez vlastitog prostora.

„Biti učitelj je poziv koji se obavlja s ljubavlju. Morate voljeti djecu, morate voljeti znanje, da bi razvijali to znanje kod naše djece, da bi razvijali vještine i sposobnosti, da bi od naše djece izgrađivali ljude koji će u budućnosti voditi naše društvo.“ – rekao je župan Celjak dodavši kako su ove godine uveli jednokratnu naknadu u iznosu od 5.000 kn za svakog učenika koji nakon završetka srednje škole redovno upiše fakultet na području SMŽ i da ima prebivalište na području naše županije, što znači da tu naknadu dobivaju i studenti Učiteljskog fakulteta.

“I drago mi je, kada sam vidio podatak da je u ovoj akademskoj godini Učiteljski fakultet upisao 33 % od ukupnog broja studenata s područja naše županije, što je porast od čak 14 % u odnosu na prošlu akademsku godinu. Nadamo se da je mali doprinos dala i ova naša aktivnost.“ – rekao je župan koj ije dobio i posebno dekanovo priznanje  za iznalaženje kvalitetnog rješenja za smještaj i nastavak školovanja studenata Učiteljskoga fakulteta Odsjeka u Petrinji nakon razornog potresa 2020. godine.

Uz njega su posebno dekanovo priznanje dobili i dosadašnji rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras, Grad Zagreb, međimurski župan Matija Posavec, gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i sadašnji rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić.

- Marketing -

Možda vas zanima...

SMŽ ima najveći rast turističkih noćenja u postotku, ali još ima mjesta za napredak

Virovitičko-podravska županija bilježi najveći rast turističkih dolazaka u prvih...

Predstavljen projekt izgradnje studentskog doma u Petrinji

Zamjenik župana Mihael Jurić je u prostoru Učiteljskog fakulteta...

Među najuspješnijima u dm-ovoj akciji Zeleni korak i učenici Područnih škola Zbjegovača i  Češko selo

Učenici Područne škole Zbjegovača (Banova Jaruga) i Područne škole...

Županija treću godinu zaredom osigurava besplatno ljetovanje za učenike četvrtih razreda

Potpisivanjem sporazuma o međusobnoj suradnji u prostoru Kulturno-povijesnog centra...