6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

U Popovači obilježili Svjetski dan zaštite životinja

- Marketing-spot_imgspot_img

Osnovna škola Zorke Sever iz Popovače uključila se i ove godine u obilježavanje Svjetskog dana zaštite životinja (4. listopada) na humanitaran način. Volonterski klub „ ZOV“ zajedno sa školskom knjižnicom pokrenuo je akciju prikupljanja hrane i poslastica za Udrugu za zaštitu životinja Bijeli očnjak. U akciju su se uz matičnu školu uključile i područne škole kao i Dječji vrtić Popovača.

Ravnateljica Knjižnice i čitaonice Popovača, Ivana Vlašić čitala je učenicima nižih razreda matične škole priču knjižničarke Dragane Čubrilo “Lola, crni pas”. Edukativnu slikovnicu o napuštenim psima pročitale su i učenicima područnih škola njihove učiteljice. Djeci je posebno bilo zanimljivo slušati o pronalasku zauvijek doma crnoj mješanki Loli. Nakon prvog sata, sve učenike škole je čekalo iznenađenje. Ispred škole su ih čekali članovi Kinološke udruge Siscia sa svojim ljubimcima kao i njihove učiteljice te roditelji koji su doveli pse na druženje. Zajednička fotografija svih učenika, djelatnika i ljubimaca dala je poseban pečat na ovaj dan. Nakon zajedničkog druženja i fotografiranja u školskom dvorištu uslijedilo je edukativno druženje predsjednice Udruge za zaštitu životinja Bijeli očnjak, Sare Mesić i učenika viših razreda. Knjižničarka je učenike s najviše znanja o psima i mačkama nagradila svojim slikovnicama.

Ravnateljica Osnovne škole Zorke Sever, Zvjezdana Martinec, vjeroučiteljica Marina Međimurec Čupić i ravnateljica Knjižnice i čitaonice Popovača, Ivana Vlašić, uputile su se s članovima Kinološke udruge Siscia u Dječji vrtić Popovača. Tamo su ih dočekali mališani koji su jedva čekali družiti se malo s četveronožnim ljubimcima. Veselo jutarnje druženje završilo je predajom svega prikupljenoga Udruzi uz obećanje kako će ih i u buduće pomagati i posjećivati ih.

Svjetski dan zaštite životinja

 

Zadnje novosti
Ostale novosti