12 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Nove aktivnosti za umirovljenike u sklopu projekta “Godine nisu važne”

Datum:

Marketing

Nakon vrlo aktivnog vikenda i ovaj tjedan se nastavljaju predavanja i radionice EU projekta “Godine nisu važne” koje provodi udruga KAS u Sisku.

U cilju poboljšanja kvalitete života umirovljenika i aktivnijeg života treće životne dobi, već u utorak 27.9.2022. od 15 sati održat će se predavanja o zdravlju i prevetivi od bolesti u prostorijama KAS-a, Savska 66 u Sisku, a voditi će ih dr. Andrea Horvatić Vanić.

Srijeda 28.9.2022. je predviđena za aktivnosti koje sprijećavaju usamljenost: uređenje vrta voditelja Borisa Lemaića, s početkom u 15 sati u prostorijama KAS-a. Ovaj put će osim uređenja vrta biti prigoda za predavanje o gljivarstvu koje će uz Borisa Lemaića voditi Marijan Sekulić. Ovo je poziv i svim ljubiteljima gljiva čija je sezona u jeku. kako bi se mogli upoznati s različitim vrstama, tj. kako prepoznati jestive gljive?

Četvrtkom već tradicionalno, također u prostorijama KAS-a u Savskoj 66, održavaju se radionice tjelovježbe koje s početkom u 15 sati vodi kineziolog Marko Jurčević. Program je besplatan i namijenjen umirovljenicima, ali i svim znatiželjnima koji se mogu pridružiti projektu kao volonteri u druženju s našom najmudrijom skupinom stanovništva.

Svrha i cilj projekta “Godine nisu važne” je unaprijediti kapacitete organizacija civilnih društva u području aktivnog starenja i povećati kvalitetu života umirovljenika u Sisačko-moslavačkoj županiji. Projekt sufinancira Europska unija iz sredstava Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 (85%), te iz Državnog proračuna RH (15%), dok je ukupna vrijednost projekta 1.082.997,65 kuna.

Projekt provodi udruga KAS Sisak s partnerima Gradskim društvom Crvenog križa Sisak, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Udrugom invalida rada grada Siska i Gradom Sisak.

Dosad je provedeno već dvjestotinjak različitih radionica za 250 umirovljenika, te su organizirana dva izleta na kojima su korisnici projekta posjetili Arboretum Opeku u Vinici, Čakovec, Đurđevačke pijeske i Suhopolje. Uskoro se organizira okrugli stol u Topuskom i još jedan izlet u ljepote Gorskog kotra. Projekt traje do početka travnja sljedeće godine, a voditelj je Daniel Pavlić.

Možda vas zanima...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...

Sisak izložbom na Korzu obilježava 40 godina rođenja prve bebe iz in vitro oplodnje

Na sisačkom Korzu postavljena je izložba ''Zašto baš mi''...

Pogledajte gdje se nalazi Vaše biračko mjesto za predstojeće parlamentarne izbore

Određena su biračka mjesta za parlamentarne izbore koji će...

U subotu akcija “Volim Željezaru”

U subotu, 13. travnja 2024., u 10 sati kod...