24 C
Sisak
Srijeda, 19 lipnja, 2024

Županija u Kutini uređuje Dom za starije i nemoćne osobe

Datum:

Marketing

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je sa suradnicima obišao radove na Domu za starije i nemoćne osobe u Kutini, prvi javni Dom koji Sisačko-moslavačka županija uređuje za starije stanovništvo s ovog područja.

Dio zgrade Doma zdravlja Kutina bio je neiskorišten, te je Županija pokrenula postupak radova koji su započeli sredinom srpnja i u tijeku je rušenje pregradnih zidova i spuštenih stropova, skidaju se podne obloge, demontira se oprema i unutarnja stolarija, isključuju se instalacije struje i vode radi sigurne izvedbe radova. Do kraja tjedna kreće se sa zidanjem novih pregradnih zidova.

Radi se o 1253 m2 korisne neto površine i to prostora 1. kata gdje će se urediti stambeni prostor za korisnike Doma odnosno 24 spavaonice s kupaonicama. Planirani kapacitet je 50 korisnika. Uredit će se i prostor dnevnog boravka sa čajnom kuhinjom za korisnike te sobe za izolaciju s prostorijom za medicinsko osoblje s pomoćnom ambulantom.

U prostoru podruma uredit će se ambulanta, uredi, garderoba, kuhinjski blok, blok praonice rublja, prostorije za spremačice i druge prostorije.

„Sretni smo što smo danas u Kutini, sretni smo što smo započeli s izvođenjem građevinskih radova na ustrojavanju Doma za starije i nemoćne osobe ovdje u Kutini. To je iznimno važan projekt o kojem se priča zadnjih 15 godina. Ovaj Dom će biti kapaciteta za 50-ak korisnika, vrijednost građevinskih radova je oko 9 milijuna kuna, a dovršetak radova očekujemo u veljači iduće godine. Sisačko-moslavačka županija financira radove vlastitim sredstvima. Ovo je prvi javni Dom za starije i nemoćne osobe na području Moslavine. Proširivat ćemo kapacitete i na području Siska i na području Petrinje. Svjesni smo potrebe i lista čekanja koje postoje. Trenutno su u tijeku radovi sanacije Doma u Glini. Važno je osigurati našima bakama, djedovima, očevima, majkama što kvalitetnije uvjete za život u njihovim najboljim godinama i naravno da ćemo se truditi u budućnosti osigurati im što kvalitetniju njegu i skrb“, izjavio je župan Ivan Celjak.

Otvaranje Doma za starije i nemoćne osobe stanovnici Moslavine čekali su desetljećima jer već dugi niz godina postoji velika potreba za smještajem starijih i nemoćnih osoba i ovo je prvi ozbiljan, konkretan potez za takvom vrstom ulaganja vezanim uz umirovljeničku
populaciju.

- Marketing -

Možda vas zanima...

MORH raspisao javni poziv za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola

Ministarstvo obrane dodijelit će do 500 stipendija redovitim učenicima...

Ljetni gaming kamp za djecu u Novskoj ponovno u srpnju i kolovozu

Ove ljetne praznike, Poduzetnički inkubator PISMO poweredby A1 ponovno...

U Sisku održana dvodnevna konferencija „Zelena i ruralna SMŽ“

U Sisku je održana dvodnevna konferencija „Zelena i ruralna...

GALERIJA: Obilježen Dan Sisačko-moslavačke županije

Na rođendan braće Radić, u znak spomena na velikane...