27 C
Sisak
Petak, 12 kolovoza, 2022

Najave za subotu, 6. kolovoza

- Marketing-spot_imgspot_img

PETRINJA – Sisački biskup Vlado Košić predvodit će, u subotu 6. kolovoza u 10 sati, svečano misno slavlje u crkvi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji, tijekom kojeg će tu crkvu i posvetiti. Misu zahvalnicu u 18 sati predvodit će fra Silvio Šćepanović, misionar u Maroku.

PETRINJA – “Budnica ponosa i slave“ će se održati 6. kolovoza 2022. godine. Okupljanje sudionika budnice je u mjestu Donja Budičina kod crkve od 5,00 do 5,30 sati. Polazak motorizirane povorke je u 5,30 sati te će se prolaziti mjestima koja su se nalazila na liniji bojišnice i liniji napredovanja hrvatskih snaga u VRA „Oluja“ na području Petrinje gdje se prolaskom kroz sela i prigradska naselja druži s pučanstvom te uz pjesmu i ples evociraju uspomene na časni Domovinski rat. Budnica tradicionalno završava pred gradskom upravom gdje se predaju državni i gradski barjak gradonačelniku-ci ( državni barjak) i gradski, ratnom gradonačelniku Josi Dolencu. Ove godine je 18.budnica po redu, a ista se kao i prijašnjih godina bude sastojala od više desetaka vozila ( civilnih, vatrogasnih, motocikla isl.) Budnica ponosa i slave ima cilj veličanje pobjeda u Domovinskom ratu, a posebno s naglaskom na VRA „Oluja“ i 6. kolovoza, dana oslobođenja Petrinje koji je i ujedno i Dan hrvatskih branitelja Grada Petrinje.

GLINA – Predsjednica Odbora za poljoprivredu Hrvatskoga sabora, zastupnica Marijana Petir, u svojstvu izaslanice predsjednika Hrvatskoga sabora gospodina Gordana Jandrokovića, sudjelovat će na obilježavanju Dana Grada Gline, u subotu, 6. kolovoza, s početkom u 8,45 sati odavanjem počasti svečanim polaganjem vijenca i paljenjem svijeće poginulim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata kod Spomen obilježja Suza, u 9:30 sati na misnom slavlju u crkvi Sv. Ivana Nepomuka te u 11,00 sati na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Gline.

Zadnje novosti
Ostale novosti