27 C
Sisak
Petak, 12 kolovoza, 2022

Dogovorila prodaju preko interneta s nepoznatom osobom i ostala bez novaca

- Marketing-spot_imgspot_img

Policijski službenici Postaje granične policije Novska su zaprimili prijavu 32-godišnjakinje koja je na Internet oglasniku objavila oglas za prodaju te joj se 1. kolovoza putem WhatsApp aplikacije javila nepoznata osoba s kojom je dogovorila prodaju.

Nakon dogovora joj je nepoznata osoba poslala poveznicu (za koju se ispostavilo da je lažna) te ju tražila da unese svoje osobne podatke i podatke s kartice tekućeg računa. Nakon što je unijela broj kartice primijetila je da joj s računa nedostaje novac i shvatila je da je prevarena.

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će biti podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Počinitelji, u komunikaciji s oštećenim osobama, najčešće koriste mobilnu aplikaciju WhatsApp putem koje prosljeđuju poveznice phishing/lažiranih mrežnih stranica trgovačkih društava koja se bave dostavom robe.

Na taj način prikupljaju osobne podatke i podatke o bankovnim karticama te CVV broju kartice i potom kasnije zadaju neovlaštene transakcije na raznim internetskim prodajnim mjestima u inozemstvu.

“Navedeni napadi su učestali te ponovo upozoravamo građane na opasnost davanja osobnih i financijskih podataka nepoznatim osobama.

Pozivamo vas na dodatan oprez, a ukoliko se smatrate oštećenima, savjetujemo da prijavu podnesete u policijskoj postaji na čijem postajnom području imate prebivalište.” – poručuju iz policije.

Zadnje novosti
Ostale novosti