27 C
Sisak
Petak, 12 kolovoza, 2022

OBNOVA U SMŽ: Završena obnova šest objekata bolnice u Popovači, oštećenih u potresu

- Marketing-spot_imgspot_img

Obnova šest objekata Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“, ukupne vrijednosti radova gotovo 1,9 milijuna kuna, završena je bez ikakvih odgoda, u ugovorenom  roku. Župan Ivan Celjak je sa zadovoljstvom konstatirao da su radovi izvršeni na vrijeme:

„Obnovili smo šest objekata u krugu Neuropsihijatrijske bolnice „Dr. Ivan Barbot“ Popovača. To su objekti koji su stradali u potresu. Kako smo i ranije najavili, objekti su obnovljeni do kraja srpnja, na zadovoljstvo pacijenata, članova njihovih obitelji, medicinskog i nemedicinskog osoblja. Nakon ove obnove naši pacijenti imaju kvalitetnije uvjete za boravak u NPB Popovača. Uvjeti za rad također su kvalitetniji od uvjeta za rad prije potresa što ide u korist poboljšanja kvalitete pružanja zdravstvenih usluga.”

To je potvrdila i djelatnica Bolnice, medicinska sestra Anita Kovač-Roginić koja je iskazala zadovoljstvo novim, još boljim uvjetima rada nakon obnove.

„Htjela bih zahvaliti, u svoje ime, u ime svih medicinskih sestara i tehničara, županu Ivanu Celjaku, Županiji što je u ovako kratkom vremenu omogućena obnova naših odjela. To puno znači za naše pacijenta i naše djelatnike. Osjećaju se sigurnije u novoobnovljenom prostoru.“

„Prije nepuna dva mjeseca smo imali priliku vidjeti naše objekte koji su stradali u potresu. Nakon što smo pripremili elaborate i projektnu dokumentaciju, uz podršku Županije i župana, prišlo se intenzivnom radu. Odjeli su danas zaista prekrasni. Oni su mjesto gdje borave naši pacijenti, gdje naši zaposlenici rade u kvalitetnijim i boljim uvjetima, a ne treba zaboraviti ni financijski učinak koji smo postigli kao bolnica, jer su ovo sredstva koja su povučena iz Fonda solidarnosti. Svaki takav financijski poticaj je za Bolnicu važan, jer
znamo da naš izvorni proračun nema puno prostora za ovakva ulaganja. Zahvaljujem županu ne samo na ovom projektu, nego i svim drugim projektima na kojima radimo. Čuli smo o projektu Dječjeg odjela u Ravniku, o drugim projektima energetske obnove, što će sigurno utjecati na to da se svi oni koji ovdje dobivaju zdravstvenu zaštitu bolje osjećaju u bolnici, da oni koji rade imaju bolje uvjete i da zdravstveni standard grada Popovače i Sisačko-moslavačke županije bude još bolji.“ –  rekla je ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači, dr. Marina Kovač.

Detalje o obnovi objekata bolnice u Popovači pročitaje ovdje

OBNOVA U SMŽ: Do kraja srpnja obnovljeno će biti svih šest odjela bolnice u Popovači

(Tekst potpomognut sredstvima iz Javnog poziva za financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija od interesa za Sisačko-moslavačku županiju u 2022. godini.)

 

Zadnje novosti
Ostale novosti