20 C
Sisak
Subota, 13 kolovoza, 2022

Ženska ekipa šahovskog društva Sisak druga na natjecanju u Osijeku

- Marketing-spot_imgspot_img

Ženska ekipa Siska je iznenadila favorite i osvojila drugo mjesto u ženskom Kup natjecanju RH za 2022. godinu u Osijeku.

Natjecanje je održano u Osijeku od 15. do 17. srpnja 2022. godine. Iako su Siščanke bile rangirane kao tek pete po rejtingu, iznenadile su favorizirane ekipe i s tri pobjede, jednim neriješenim rezultatom i samo jednim porazom od pobjednica, inače državnih prvakinja ekipe Liburnije iz Rijeke, osvojile zasluženo drugo mjesto. Valja reći da su u borbi za visok plasman svladale ekipu Poleta iz Buševca s dvije reprezentativke od kojih je jedna velemajstorica Mirjana Medić, a druga nekada sisačka nada, a sada reprezentativnka i igračica Poleta, Tereza Dejanović.

U ekipi su nastupale Ana Stančin, Iva-Mila Brigljević i Klara Krmpotić uz vodstvo međunarodnog majstora i predsjednika ŠD Sisak Gorana Antunca.

Ana je održala ravnotežu s najboljim prvim pločama, Iva je odigrala kada je bilo najpotrebnije, a Klara je s 4 boda iz 5 partija ovog puta bila ta prevaga u korist ekipe Siska. Iako Siščanke već nekoliko godina, što zbog korone, što zbog obveza gotovo i ne nastupaju, pokazale su ovim odličnim nastupom da još uvijek nisu za otpisivanje.

S obzirom da Siščanke prošlu godinu nisu nastupile u prvoj ligi zbog korone i odluka Hrvatskog šahovskog saveza, ispale su u drugu ligu, gdje će se u studenom pokušati izboriti za povratak u prvu šahovsku ligu gdje im je zasigurno i mjesto po snazi.

Zadnje novosti
Ostale novosti