9 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Čelnik Lovačkog društva iz Kutine prijavljen zbog pronevjere 289.791 kune

Datum:

Marketing

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim muškarcem zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Zlouporaba položaja i ovlasti i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Njega se sumnjiči da je kao odgovorna osoba jednog lovačkog društva s područja Kutine, zlouporabio položaj i ovlast predsjednika Društva tako što je omogućio stjecanje nepripadne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo u kojem je direktor, ugovarajući razne poslovne odnose između Lovačkog i Trgovačkog društva, koristeći gotovinska novčana sredstva Lovačkog društva za svoju korist. U ime Lovačkog društva sklapao je ugovore o pretplatničkim odnosima s telekomunikacijskim operaterima, a čije je usluge koristio u osobne svrhe i sačinjavao lažne otkupne blokove u cilju prikrivanja nezakonito potrošenog novca, čime je oštetio Lovačko društvo u ukupnom iznosu od 289.791,50 kuna.

Protiv osumnjičenog, zbog navedenih kaznenih djela podnijeta je kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Možda vas zanima...

Vrijeđao djelatnike benzinske postaje i policiju te razbijao inventar

U srijedu, 27. ožujka oko 21.15 sati, na benzinskoj...

18-godišnjak poginuo u Novoselskoj ulici

U četvrtak, oko 6.50 sati, u Novoselskoj ulici u...

Spriječena još dva slučaja krijumčarenja na području PU sisačko-moslavačke

Na području nadležnosti Policijske uprave sisačko-moslavačke, policijski službenici koji...

71-godišnjak osumnjičen za provale

Policijski službenici Policijske postaje Petrinja su dovršili kriminalističko istraživanje...