20 C
Sisak
Petak, 12 kolovoza, 2022

U kazalištu Trešnja izložba „Slikom recikliram“ mališana s potresom pogođenog područja Banije

- Marketing-spot_imgspot_img

Izložba naziva „Slikom recikliram“ mališana s potresom pogođenog područja Banije otvorena je u zagrebačkom kazalištu Trešnja u sklopu „Ljeta u Trešnji. Dvadesetero djece viših razreda osnovnih škola u Glini, Gvozdu i Topuskom sudjelovalo je na radionici Zaklade „Hrvatska za djecu“ koja je rezultirala izložbom koju s veseljem među prvim razgledali autori slika, ali i njihovi vršnjaci iz cijele Hrvatske.

Radionica je održana u suradnji s Veleučilištem Velika Gorica i drugim općinama na potresom pogođenom području općine Topusko. Izložbu su, uz mališane, otvorile ravnateljica kazališta Trešnja Višnja Babić i Marina Nikolić.

„Projektom smo željeli djeci s potresom pogođenog područja pružiti zanimljivu i kreativnu izvannastavnu aktivnost te razvijati ekološku osviještenost. Ukazali smo na empatičnost zbog okolnosti koju im donosi neprestano podrhtavanje tla te kako bi im se ublažile traume izazvane potresom i potaknulo na kreativnost!“ – izjavila je upraviteljica Zaklade Renata Gubić.

Zaklada je osnovana 2008. godine sa svrhom promicanja dobrobiti osobnih i imovinskih prava djece te osnaživanja obitelji u situacijama različitih socijalnih, zdravstvenih, odgojnih i obrazovnih potreba djece. Osnivač Zaklade je Republika Hrvatska, a osnivačka prava i obveze ostvaruje Vlada Republike Hrvatske. Kroz svoje programe pomoći Zaklada je na račune svojih korisnika do sada isplatila više od 90 milijuna kuna i dotakla živote više od 80.000 djece i mladih osoba. Osim svojih redovnih aktivnosti propisanih Zakonom o „Zakladi Hrvatska za djecu“ nerijetko se provode i samostalni projekti kojima se prepoznaju i podržavaju specifične potrebe djece, a u interesu njihovog što pravednijeg i zdravijeg odrastanja.

“Ljeto u Trešnji” održava se sve do 29. lipnja 2022., a započeto je otvorenjem ove izložbe. Svakoga dana u 18,30 sati na rasporedu je hit predstava Ježeva kućica, u režiji Helene Petković, a koju su prvi pogledali upravo mališani – autori slika ove izložbe s Banije.

Svakodnevno nakon predstave od 19,30 sati posjetitelje očekuje zanimljiv program u ljetno uređenom dvorištu kazališta Trešnja. Svoje knjige i slikovnice za djecu predstavit će autori: Zoran Pribičević, Sanja Pilić, Silvija Šesto i Jelena Veljača. Na promociji knjiga djeca će im moći postaviti pitanje i fotografirati se. Ovom prigodom održat će se aukcija kazališnih kostima koja se već jednom održala u Trešnji i privukla veliki broj zaljubljenika u kazališnu umjetnost. Trešnja će ponovno otvoriti svoju riznicu prekrasnih i unikatnih kostima iz predstava koje više nisu na repertoaru, a koji će biti u prodaji svaki dan.

Uz odličan facepainting djeca će moći na licu ili rukama dobiti oslikanu svoju najdražu životinju, lik iz crtića ili motiv po želji. Od 21 sat, u suradnji s Ustanovom Zagreb film, posjetitelji će svakoga dana na platnu moći pogledati neki od kultnih hrvatskih crtanih filmova,Balthazar, Mali leteći medvjedići i Surogat, u sklopu Vremeplova kultnih crtića. Ulaz na program je slobodan, potrebno je samo na vrijeme kupiti svoje ulaznice za predstavu Ježeva kućica.

TEKST I FOTO: Kazalište Trešnja

Zadnje novosti
Ostale novosti