29 C
Sisak
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

Putem internet oglasa kupila automobil i uplatila novac – sada nema ni automobil ni novac

- Marketing-spot_imgspot_img

Policiji je 44-godišnjakinja s područja Siska prijavila prijevaru počinjenu na njenu štetu od strane nepoznatog počinitelja. Naime, ona je početkom lipnja putem internetske stranice pronašla oglas za prodaju automobila, stupila u kontakt s prodavateljem i uplatila novac. Nakon što joj automobil nije isporučen, niti joj je novac vraćen, shvatila je da prevarena te je slučaj odlučila prijaviti policiji. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava.

Upozorenje građanima:

Budući da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, policija upozorava građane da budu oprezni i ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase te se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Zadnje novosti
Ostale novosti