20 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

OBNOVA U SMŽ: Otvorena obnovljena zgrada Šumarije u Petrinji

Datum:

Marketing

Župan Ivan Celjak je u ponedjeljak, 20. lipnja 2022. godine, u Petrinji, svečano otvorio obnovljenu zgradu šumarije Petrinja koja je nakon razornog potresa 29. prosinca 2020. godine zadobila značajna oštećenja.

“Cilj Sisačko-moslavačke županije bio je što prije vratiti sadržaj na području Petrinje koji je bio prije potresa. Krenuli smo s obnovom objekata na području obrazovanja, zdravstva i socijalne skrbi. Do sada smo obnovili 12 objekata na području obrazovanja, a od toga čak polovica objekata se nalazi na području grada Petrinje. Uspjeli smo na područje Petrinje vratiti pulmologiju i palijativu, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Uspjeli smo smjestiti sve službenike Zavoda za javno zdravstvo u čvrst, siguran i stabilan objekt, isto kao i Zavod za hitnu medicinu.”, izjavio je župan Celjak.

“Posebno je važno da se ova zgrada obnovila i da su Petrinjci dobili sadržaj koji se odnosi na šumarstvo jer postupak obnove nije jednostavan, zbog čega želim čestitati svima koji su sudjelovali u obnovi ove zgrade.” – rekao je župan.

Hrvatske šume pokrenule su obnovu objekta kako bi svoje djelatnike vratile na područje Petrinje jer je djelatnost šumatije Petrinja privremeno preseljena u Upravnu zgradu UŠP Sisak. Radovi na sanaciji su započeli u studenome 2021. godine, a završeni su u travnju 2022. godine. Vrijednost izvršenih radova je preko milijun kuna.

Voditelj Uprave šuma podružnica Sisak Vlatko Petrović poručio je kako mu je velika čast i zadovoljstvo danas ponovno biti prisutan u zgradi Šumarije koja je znatno oštećena tijekom potresa, 29. prosinca 2020. godine.

-Zbog oštećenja bili smo prisiljeni djelatnost šumarije privremeno premjestiti u Upravnu zgradu u Sisku, ali smo bili istovremeno nesretni što su građani Petrinje i okolnih mjesta morali, zbog obavljanja djelatnosti šumarije, putovati dodatnih 15 kilometara, kazao je Petrović.

Dodao je kako su u potresu stradale i zgrade šumarije u Hrvatskoj Dubici i Glini te kako se radi da se i te zgrade vrate u funkciju koliko god brzo je to moguće.

(Tekst potpomognut sredstvima iz Javnog poziva za financiranje programskih sadržaja elektroničkih medija od interesa za Sisačko-moslavačku županiju u 2022. godini.)

Možda vas zanima...

Na mjestu bivše vojarne u Žažini za tri godine bit će zatvor

Župan Ivan Celjak je sa suradnicima u prostoru Općine...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...