6 C
Sisak
Utorak, 21 ožujka, 2023

Znate li što je homeopatija?

- Marketing-spot_imgspot_img

Homeopatija je oblik alternativnog liječenja koji se uglavnom povezuje s novim metodama liječenja prema se homeopatija provodi još od antičkog doba.

Homeopatija funkcionira na potpuno suprotnom principu u odnosu na klasičnu medicinu gdje je uobičajena praksa liječiti simptome dok se kod homeopatije ne pokušava izliječiti simptome, već pokušava otkriti uzrok koji je doveo do pojave simptoma i djelovati izravno na njega. Za homeopate je bolest tek određena neravnoteža u organizmu, a kada sve u organizmu bude dovedeno u ravnotežu, tada će i pacijent ponovno biti zdrav pa se prema tome ovim oblikom liječenja ne liječi bolest, već pacijent.

Premda ne postoje znanstveni dokazi da homeopatija djeluje, popularnost homeopatskih lijekova posljednjih desetljeća kontinuirano raste zbog toga što homeopatija ne može imati negativan utjecaj na organizam, a ujedno se može koristiti uz druge metode liječenja koje vam je prepisao liječnik.

Kako izgleda postupak liječenja?

Prvi način liječenja pacijenta homeopatijom je uzimanje minimalne doze lijeka kako bi se organizam potaknulo na borbu protiv bolesti dok je druga metoda je namjerno izazivanje simptoma (npr. kod povišene temperature izaziva dodatno povišenje temperature kako bi se organizam počeo boriti u obliku znojenja).

Kao vrlo važan faktor uzima se i psihološko stanje bolesnika jer je vrlo važno u obzir uzeti i opće stanje organizma, jer ako je organizam slab, prva metoda sigurno neće djelovati jer tijelo nema snage samo se boriti protiv bolesti. Nakon procjene stanja, propisuje se određena terapija u obliku krema, destilata, otopina, homeopatskih kuglica i ostalo.

Homeopatski lijekovi napravljeni su od supstanci biljnog i životinjskog porijekla te sadrže vitamine, minerale, hormone, ali i dijelove konvencionalnih lijekova. Liječenje se može provoditi i kristalima, magnetima, zvukom i slično. Kako homeopatski pripravci sadrže vrlo niske razine konvencionalnih lijekova, njih mogu koristiti sve skupine bolesnika, čak i one najosjetljivije, kao što su stariji i djeca. Homeopatija ne isključuje i ne utječe na djelovanje konvencionalnih lijekova, može se koristiti kombinacija obje metode liječenja bez dodatnih nuspojava, prenosi Mamin kutak.

Homeopatija se najčešće koristi za liječenje bolesti kao što su alergije, PMS, gripa, razne probavne tegobe, gljivične infekcije, glavobolje, umor, nesanica ali i kod ublažavanja simptoma menopauze te kao pomoć kod odvikavanja od pušenja.

 

Zadnje novosti
Ostale novosti