17 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Komes: Ne iznenađuje me uhićenje bivšeg gradonačelnika

Datum:

Marketing

Gradonačelnica Petrinje Magdalena Komes izjavila je u utorak da ju ne iznenađuje uhićenje bivšeg gradonačelnika Darinka Dumbovića, istaknuvši da su gradski vijećnici HDZ-a neprestano ukazivali na nepravilnosti koje su se događale.

“Kao HDZ smo neprestano ukazivali na nepravilnosti koje su se događale u Gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom, i osobno sam ukazivala na nepravilnosti u povodu sukoba interesa koje je gradonačelnik imao”, rekla je na konferenciji za novinare gradonačelnica Komes, komentirajući današnje uhićenje bivšeg gradonačelnika Petrinje.

Dodala je kako je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo postupak sukoba interesa s trgovačkim društvom Privreda.

“Moram napomenuti da kao Skupština nije bio samo u toj firmi u sukobu interesa, već i u ostalim trgovačkim društvima jer su iste poslovale s firmom gradonačelnikovog sina, i trgovačko društvo Komunalac i Poslovne zone”, naglasila je gradonačelnica Komes.

Rekla je da Grad Petrinja više ne posluje s tvrtkom sina bivšeg gradonačelnika.

“U tom poslovanju je bilo i direktno dogovaranje poslova, nisu se raspisivali pozivi ili javni natječaji kako bi se svima omogućilo prijavljivanje na natječaje, nego se direktno išlo u poslovanje”, objasnila je gradonačelnica Komes.

Dodaje da je puno prije kampanje, još dok je bila HDZ-ova gradska vijećnica, prijavila tadašnjeg gradonačelnika Dumbovića za prijetnju, koju joj je javno uputio, pred kamerama.

“Budući da sam neprestano istraživala upravo taj sukob interesa, odnosno propitkivala o radovima koje je izvodila firma njegovog sina”, naglasila je Komes.

Istaknuto je i da su u zadnjih devet mjeseci istražni organi države dolazili i izuzimali velik broj dokumentacije.

“Od početka mojeg mandata velik broj predmeta je izuzet iz Gradske uprave, govorimo o puno širem kontekstu od onog u medijima. To nam otežava posao u daljnjim projektima i realizaciji, budući da nam dolaze ovrhe iz tog razdoblja, neposredno pred izbore, a ne možemo vidjeti o kakvim se poslovima radi”, zaključila je petrinjska gradonačelnica Komes.

Možda vas zanima...

Na mjestu bivše vojarne u Žažini za tri godine bit će zatvor

Župan Ivan Celjak je sa suradnicima u prostoru Općine...

GALERIJA: Proglašeni su najbolji sportaši županije za 2023. godinu

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije...

Otvorena obnovljena zgrada Srednje škole Glina

Otvorena je zgrada Srednje škole Gline na kojoj je...