32 C
Sisak
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

Dođite na Dan otvorenih vrata u SD Brezovica i saznajte kako postati policajac i policajka

- Marketing-spot_imgspot_img

Policija poziva građane, a posebno mlade da dođu u utorak, 14. lipnja u Sportsku dvoranu Brezovica u Sisku gdje će se održati promocija policijskog zanimanja.

Naime, u tijeku je natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka kojim se planira upis 480 polaznika mlađih od 28 godina.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, Policijska uprava sisačko-moslavačka u utorak 14. lipnja s početkom u 11 sati u Sportskoj dvorani Brezovica u Sisku, organizira Dan otvorenih vrata policije.

Na Danu otvorenih vrata predstavit će se razni rodovi policije, kao i oprema i tehnika kojom se policijski službenici koriste u svakodnevnom radu. Građani će imati mogućnost vidjeti pokazne vježbe službenog psa kao i policijskih demo timova koji će prikazati pravilnu uporabu i rukovanje vatrenim oružjem te primjenu policijskih ovlasti i tehnike borilačkih vještina.

“Pozivamo građane, a posebno mlađe od 28 godina koji su završili srednju školu, a žele promijeniti zanimanje, da nas posjete i saznaju kako postati policajac/policajka.” – poručuju iz policije.

Natječaj za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2022./2023. godini otvoren je do 15. kolovoza, a sve informacije mogu se pronaći na web stranicama Ministarstva unutarnjih poslova i policijskih uprava te u svakoj policijskoj postaji.

Polaznicima su tijekom školovanja osigurani smještaj, hrana, oprema i mjesečna novčana naknada, a nakon završetka školovanja čeka ih siguran posao, kao i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.

Zadnje novosti
Ostale novosti