32 C
Sisak
Nedjelja, 26 lipnja, 2022

Kiša uništila gradilište prve zamjenske kuće u Selima – sve će se izgleda morati nanovo

- Marketing-spot_imgspot_img

Gradilište prve zamjenske obiteljske kuće koju radi država na području Sisačko-moslavačke županije, u Selima, kod obitelji kucko potpuno je uništeno u sinoćnjem nevremenu.

Nadzorni inženjer rekao je da će se sve morati popravljati i skidati, a pitanje je u kakvom je stanju drvena konstrukcija, donosi HTV.

Riječ je o kući koja se počela graditi početkom veljače, obitelj je izabrala metodu suhe drvene montažne gradnje kao opciju zamjenske kuće, i gdje radove izvodi tvrtka Mipek iz Ivanić Grada u vlasništvu obitelji Petek. No, očito “suha gradnja” ne trpi kišu, pogotovo kad se tjednima ne dovršava krov.

Kuća nije ni dovršena u predviđenom roku od 120 dana, kao i druge čiju je gradnju istoga tjedna započela ta tvrtka, temeljem posla dobivenog na javnom natječaju Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje. Posao je to vrijedan 20,8 milijuna kuna za 30 kuća.

Na ovim gradilištima su mnogi problemi, očit je manjak radnika, mnogo se popravljalo, gradilišta su tjednima znati biti prazna, no Državni ured za stambeno zbrinjavanje nije koristio zakonsku mogućnost raskida ugovora s izvođačem. 

Kiša je u zamjenske kuće u Dužici i Selima, koje nisu dovršene, probila i tijekom proteklog tjedna, nanijevši štetu, na glinskom području je na zamjenskoj kući moralo biti uklonjeno sve sagrađeno iznad temelja, osim konstrukcije, i očito da s gradnjom montažnih drvenih kuća u obnovi ima velikih problema koji se za sada ne riješavaju i očito ignoriraju. 

FOTO: screenshot HTV

Zadnje novosti
Ostale novosti