16 C
Sisak
Utorak, 30 svibnja, 2023

26-godišnjak iz Srbije uhićen zbog krijumčarenja migranata na području Gline

Općinsko državno odvjetništvo u Sisku je 19. svibnja 2022., po primitku kaznene prijave Policijske uprave sisačko-moslavačke protiv državljanina Republike Srbije (1996.) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavka 1. i 2. Kaznenog zakona, ispitalo osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 26-godišnjak 16. svibnja 2022., na području Gline, postupajući prema uputama nepoznatog organizatora krijumčarenja ljudi, kako bi se okoristio za novčani iznos od najmanje 150,00 eura po prevezenoj osobi, u tovarni prostor kombi vozila kojim je upravljao, preuzeo više stranih državljana znajući da se oni nezakonito nalaze na teritoriju Republike Hrvatske. Osnovano se sumnja da je okrivljeni 26-godišnjak smjestio ilegalne migrante u skučeni tovarni prostor kombi vozila, bez ventilacije, prozora i sjedala, pri čemu su ilegalni migranti prevoženi u uvjetima nedostatka kisika i skučenosti prostora. Okrivljenik ih je, osnovano se sumnja, prevozio prema granici Republike Hrvatske s Republikom Slovenijom, ali ga je policija zaustavila u Glini.

Sucu istrage nadležnog suda predloženo je da se protiv okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. točka 1. Zakona o kaznenom postupku) što je sudac istrage prihvatio i okrivljeniku odredio istražni zatvor iz predložene osnove.

Zadnje novosti
Ostale novosti