16 C
Sisak
Utorak, 16 travnja, 2024

Uskoro besplatno parkiralište u Zvonimirovoj ulici

Datum:

Marketing

Sredinom travnja očekuje se završetak radova na izgradnji park & ride parkirališta koje se gradi uz Zvonimirovu ulicu na Zelenom brijegu. Vozači koji javnim prijevozom putuju do Zagreba i drugih gradova tako bi već prije Uskrsa imali mogućnosti ostaviti svoje vozilo na parkiralištu i bez brige se vlakom ili autobusom odvesti do svog odredišta.

– Prometna studija koja je napravljena prije nekoliko godina pokazala je kako veliki broj naših sugrađana svakodnevno putuje u Zagreb autobusom i vlakom i tom prometnom studijom predložena je ovakva vrsta parkirališta koje nije novost u Europi i svijetu kako bi oni koji putuju svaki dan, bez brige, ostavili svoj automobil besplatno na ovom parkiralištu – rekla je gradonačelnica.

Izgradnju parkirališta, koje će imati oko 100 mjesta, izvodi zajednica ponuditelja Ceste Sisak i Toni Gale, a ugovorena vrijednost radova iznosi 2,3 milijuna kuna.

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček je podsjetila kako su u ovom dijelu grada, u posljednje dvije godine, realizirani veliki projekti koji su u potpunosti promijenili vizuru gradske četvrti Zeleni brijeg.

– Ovim parkiralištem zaokružujemo jedan veliki projekt koji je započeo izgradnjom reciklažnog dvorišta, nastavljen je uređenjem prometnice između Zvonimirove i Komunalne zone, izgradnjom prve gradske sportske dvorane i sada dolazi park&ride. Ovaj dio grada dobiva konačno zaslužene vizure i sadržaje. Svi oni koji se pitaju zašto ovo radimo, mogu na google karti pogledati prikaz ovog prostora od prije pet godina pa će vidjeti kako je to tužno i ružno izgledalo, a kako izgleda sada i kako će tek izgledati kada ovaj projekt u potpunosti ostvarimo – izjavila je gradonačelnica Ikić Baniček.

Također je najavila kako Grad Sisak priprema asfaltiranje Kvirinove i Zvonimirove ulice, a u tijeku je i izrada elaborata za izgradnju kružnog toka na križanju Šipuševe i Mikčeve kako bi se poboljšala protočnost vozila na tom raskrižju.

(sisak.hr)

Možda vas zanima...

Novi obrazovno-sportski centar u Sisku

Župan Ivan Celjak danas je predstavio projekt Sisačko-moslavačke županije,...

U Sisku se gradi novi hotel Siscia – bit će gotov do kraja 2025.

U Sisku će u komunalnoj zoni do kraja 2025....

Tko bi mogao u Sabor ući iz Siska i Sisačko-moslavačke županije?

U srijedu, 17. travnja, su izbori za Hrvatski sabor....

Nova kuhinja i kotlovnica u Domu za starije Sisak

U Domu za starije osobe Sisak novouređena je kuhinja ...