21 C
Sisak
Subota, 13 travnja, 2024

Zimska škola robotike i gaminga Tehničke škole Sisak

Datum:

Marketing

Zamjenik župana Mihael Jurić i pročelnica Upravnog odjela za poslove župana Sanja Miković posjetili su učenike koji sudjeluju u radionici u sklopu Zimske škole robotike i gaminga.

Sisačko-moslavačka županija je osigurala prostor za Regionalni centar kompetentnosti, a Tehnička škola Sisak organizirala tijekom školskih praznika radionice kako bi učenici kroz igru stekli nova znanja. Interes djece je ogroman i radionice trenutno pohađa oko 40 učenika osnovnih škola iz Sisak i okolice.

Cilj ovakvih radionica je da se potakne kreativnost učenika, kritičko razmišljanje i razvoj praktičnih i digitalnih vještina. Na ovaj način učenici se već u osnovnoj školi upoznaju s izradom video igara i usmjeravaju u područje gaming industrije koja zadnjih godina bilježi najbrži i najveći rast.

“Sisačko-moslavačka županija je prepoznatljiv centar gaming industije. Drago nam je da zajedno sa svojim školskim ustanovama radimo na aktivnosti s mladima, jer smatramo da je gaming i robotika nešto što je vrlo bitno za današnjost, ali i budućnost. Na tom principu Sisačko-moslavačka županija želi stvoriti plodno tlo za investitore koji će ići u tom smjeru. Zajedno s Regionalnim centrom kompetentnosti Tehničke škole Sisak u ovom prostoru smo nabavili i postavili opremu koju ima još samo jedna tvrtka u Hrvatskoj i koja je dostupna poduzetnicima koji žele započeti poslovanje na području županije.”, izjavio je zamjenik župana Mihael Jurić.

(smz.hr)

Možda vas zanima...

Nova oprema za HGSS Novska

Župan Ivan Celjak je u sjedištu Županije s pročelnikom...

Sisak izložbom na Korzu obilježava 40 godina rođenja prve bebe iz in vitro oplodnje

Na sisačkom Korzu postavljena je izložba ''Zašto baš mi''...

Pogledajte gdje se nalazi Vaše biračko mjesto za predstojeće parlamentarne izbore

Određena su biračka mjesta za parlamentarne izbore koji će...

U subotu akcija “Volim Željezaru”

U subotu, 13. travnja 2024., u 10 sati kod...