0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Donacija Kraljevine Belgije sisačkoj bolnici

- Marketing-spot_imgspot_img

Potres koji je pogodio županiju krajem 2020. godine teško je oštetio sisačku bolnicu. Oštećene su zgrade, medicinska oprema, inventar, zaliha lijekova. Oštećena je i zgrada pedijatrije koja sada radi u zgradi ginekologije. Bolnici je, odjelu pedijatrije, danas predana nova donacija Veleposlanstva Kraljevine Belgije.

Donaciju je ravnatelju bolnice dr. Tomislavu Dujmenoviću uručio veleposlanik Kraljevine Belgije u Republici Hrvatskoj Nicolaas Buyck.

Nakon potresa u prosincu 2020. godine, Veleposlanstvo Kraljevine Belgije u Zagrebu u suradnji s društvom Naša djeca Sisak, pokrenulo je donacijsku kampanju kojom je kupljena medicinska oprema za Odjel pedijatrije sisačke bolnice. Kupljen je aspirator, dječji krevetići, sonde za djecu i novorođenčad za pulsni oksimetar, pregledni ležaj, vage za bebe, kolica za reanimaciju i kolica za lijekove ukupne vrijednosti 72.000,00 kuna.

„Mislimo da pomaganjem ovoj bolnici, pomažemo, ne samo jednom određenom gradu ili osobi ili obitelji, već cijeloj županiji. Jer ova bolnica je ustanova koja brine o svim pacijentima iz cijele regije, ne samo iz Siska ili bilo kojeg drugog grada. I odlučili smo se za odjel pedijatrije, jer su djeca najranjiviji članovi našeg društva kojima je naša skrb najpotrebnija“, rekao je veleposlanik Nicolaas Buyck.

„Kao i na drugim odjelima, oštećena je oprema na pedijatriji, tako da nam ova donacija svakako dobro dođe za poboljšanje zdravstvene skrbi za našu djecu“, rekao je ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

Simboličnom uručivanju donacije su nazočili i volonteri društva Naša djeca Siska, a u ime društva veleposlaniku se zahvalila dr. Anica Persoglia Petrac. Prisutan je bio i zamjenik župana Mihael Jurić.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti