20 C
Sisak
Petak, 12 kolovoza, 2022

Gradska potpora za novorođenčad i u 2022. godini

- Marketing-spot_imgspot_img

Novčanu potporu Grada Siska u iznosu od 3.500 kuna prošle je godine dobila 321 sisačka obitelj. Potpora za novorođenčad, koju daje Grad Sisak, povećana je prošle godine s 3.000,00 na 3.500,00 kuna.

Osim novčane potpore, gradonačelnica Kristina Ikić Baniček tradicionalno daruje prvu bebu rođenu u novoj godini, a zbog epidemioloških mjera poklon gradonačelnice prvorođenoj bebi Hani i mami Ivi Martinić iz Svinjičkog uručilo je osoblje Odjela za babinjače i novorođenčad s rađaonicom Opće bolnice dr. Ivo Pedišić Sisak.

Novčanu potporu u iznosu od 3.500,00 kuna za svako novorođeno dijete ostvaruju roditelji djeteta s prijavljenim prebivalištem na području grada Siska, pod uvjetom da dijete i barem jedan od roditelja ili skrbnik novorođenog djeteta ima prijavljeno prebivalište na području grada Siska najmanje godinu dana prije rođenja djeteta.Pisani zahtjev za potporu podnosi se u roku dvanaest mjeseci od rođenja djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče ili osobno u Gradskom društvu Crvenog križa Sisak s kojim Grad Sisak ugovara provedbu ove aktivnosti.

Predaja zahtjeva za novčanu potporu za novorođeno dijete kroz sustav e-Građani uvedena je tijekom 2020. godine.

(sisak.hr)

Zadnje novosti
Ostale novosti