-4.1 C
Sisak
Ponedjeljak, 24 siječnja, 2022

Još jedna računalna prijevara vezana uz oglase

- Marketing-spot_imgspot_img

Policiji je 53-godišnjakinja s područja Hrvatske Kostajnice prijavila prijevaru počinjenu na njenu štetu od strane nepoznatog počinitelja. Naime, ona je 28. prosinca putem internetske stranice pronašla oglas za prodaju, stupila u kontakt s prodavateljem, poslala mu podatke kartice tekućeg računa nakon čega joj je u više navrata s bankovnog računa skinut novčani iznos. Od oštećene je zaprimljena kaznena prijava.

Upozorenje građanima

Budući da se na pojedinim internetskim stranicama objavljuju razni oglasi čiji je cilj prijevara kupaca, upozoravamo građane da budu oprezni i ne nasjedaju na povoljne i primamljive oglase te se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti