20 C
Sisak
Petak, 12 kolovoza, 2022

Djeca iz SMŽ će u 2022. na besplatno ljetovanje u Splitsko-dalmatinsku županiju, a mali Siščani će to moći u dva navrata

- Marketing-spot_imgspot_img

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak potpisali su Sporazum kojim su osigurali ljetovanje učenika svih četvrtih razreda svih osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije bez obzira da li je osnivač Županija, Grad Sisak ili Grad Kutina.

“Interventne službe s područja Splitsko-dalmatinske županije odmah nakon potresa su pomogle stradalim stanovnicima i institucijama. Brojni volonteri iz naše županije mjesecima su pomagali ugroženim stanovnicima. Kada sam bio u posjeti stradaloj Sisačko-moslavačkoj županiji, čuo sam samo pohvale za rad naših interventnih službi, udruga, Torcide, pojedinaca.”-rekao je župan Boban.

Župan Boban sa suradnicima bio je nekoliko puta u Sisku i Petrinji. “Osigurali smo dio sredstava za obnovu Osnovne škole Ivan Goran Kovačić Gora, omogućili djeci s područja Banovine ljetovanje kod nas. Za sve maturante pripremili smo i podijelili materijal iz matematike za pripremu za upis na fakultete. I nama su drugi pružali ruku pomoći kada je bilo potrebno a sada mi pružamo ruku pomoći našim prijateljima iz Sisačko-moslavačke županije i sa zadovoljstvom ćemo primiti na ljetovanje sve učenike četvrtih razreda osnovnih škola s područja Sisačko-moslavačke županije.

Župani Boban i Celjak imaju izvrsnu suradnju a župan Celjak iskoristio je prigodu te zahvalio svim volonterima iz Splitsko-dalmatinske županije koji su mjesecima pomagali stanovnicima Siska, Petrinje, Gline i drugih dijelova u potresu teško stradale županije. Župan je zahvalio kolegi Bobanu na donaciji za obnovu škole, na ovogodišnjem ljetovanju za djecu s područja Petrinje i Gline, materijalu za maturante i svoj drugoj pomoći koju daje Splitsko-dalmatinska županija. Posebno je naglasio koliko znači omogućavanje ljetovanja za 1300 djece s područja Sisačko-moslavačke županije.

“U strašnom i tragičnom potresu koji nas je pogodio, mnoga djeca su izgubila svoje domove, djetinjstvo, uspomene. Nema ljepšeg poklona za Božić za učenike četvrtih razreda osnovnih škola, a s kojim se danas vraćamo u našu županiju sretni i zadovoljni, što će oko 1300 djece ljetovati u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nažalost, velik broj naše djece vidjet će more prvi puta. Besplatno ljetovanje je i rasterećenje za mnoge roditelje. Jako smo sretni što smo osigurali ljetovanje našoj djeci jer je i to prigoda za sklapanje novih prijateljstava, druženje, zabavu, učenje, stvaranje lijepih uspomena za cijeli život”- istaknuo je župan Celjak.

U okviru ljetovanja očekuje ih i bogat program kako bi kući ponijeli prelijepe uspomene, a Sisačko-moslavačka županija uputit će svim školama poziv da prijave svoje učenike.

Besplatno ljetovanje svim učenicima 4.razreda, Sisačko-moslavačka županija realizirat će bez obzira na osnivača škole, kako bi sva djeca imala jednake uvjete i nezaboravnu uspomenu nakon proteklog teškog razdoblja uzrokovanog potresom.

S obzirom da sisački učenici 4. razreda imaju već tradicionalno besplatno ljetovanje u Zaostrogu, koje osigurava Grad Sisak, to znači da će idućega ljeta mali Siščani moći u dva navrata besplatno na more.

Zadnje novosti
Ostale novosti