28 C
Sisak
Petak, 12 kolovoza, 2022

Osječke tvrtke Spin i Tavu doniraju CROduino setove za osnovne škole na području Siska i Petrinje

- Marketing-spot_imgspot_img

Projekt božićnog darivanja Spin je započeo 2019. godine kada su novac koji su do tada izdvajali za novogodišnje darivanje poslovnih partnera, odlučili preusmjeriti u tehnološko obrazovanje djece na području cijele Hrvatske. Prošlih godina su kroz donacije i u ime njihovih partnera podržali rad Znanstveno edukacijskog centra Višnjan u Istri te SOS Dječjeg sela Ladimirevci, a ove godine odlučili su poduprijeti rad osnovnih škola na području Petrinje i Siska.

Sada se njihova priča i proširila pa su im se, potaknuti prošlogodišnjim donacijama, pridružili i kolege iz tvrtke Tavu iz Osijeka, dizajneri i proizvođači mikro kontrolorskih ploča koje su i sastavni dio ovogodišnje donacije.

„Potaknuti izazovima zadnje dvije godine, koji su zbog potresa 2020. bili još teži za područje Petrinje i Siska, odlučili smo podržati rad šest osnovnih škola upravo na tom području te u suradnji sa Hrvatskim robotičkim savezom (ogranak Popovača) educirati nastavnike tehničke kulture i informatike o korištenju CROduino setova za početnike koji će potom to znanje prenositi na djecu.“ – rekla je voditeljica projekta u Spinu, Tena Mutnjaković.

Višesatnu edukaciju za profesore provest će Željko Krnjajić, edukator Hrvatskog robotičkog saveza na kojoj će šest nastavnika, po jednog iz svake škole koja sudjeluje u projektu, educirati o korištenju CROduino setova koji dolaze iz proizvodnje tvrtke Tavu, odnosno njihove e-radionice.

„Podržavam ovaj projekt jer smatram da kod djece treba poticati interes i želju za učenjem novih tehnologija, a najbolji pristup tome je da prvo njihovim učiteljima pružimo potrebna znanja i opremu.“ – kaže Željko.

Radi se o setu koji je kompletan sustav za učenje programiranja i osnovnih elektroničkih principa uz koji će djeca biti u mogućnosti programirati svijet i elektroničke uređaje oko sebe, a naučit će i programirati u C programskom jeziku, spajati elektroničke komponente i osnovne stvari u vezi njih. Osim edukacije, donirat će ukupno i 25 CROduino setova za početnike koji će ostati na trajno korištenje svakoj školi koja sudjeluje u programu te tako stvoriti priliku za edukaciju, ne samo one djece koja trenutno pohađaju školu, već i za sve buduće generacije koje će tek otkriti programiranje.

„Sretni smo da su Spin i Tavu udružili snage i odlučili napraviti mali doprinos za djecu u potresom pogođenom području. Nadamo se da će naši CROduino setovi omogućiti što više učenika da upoznaju elektroniku i programiranje i na taj način sebi i svojoj okolini omoguće bolju budućnost.“– kaže David Zovko, osnivač tvrtke Tavu.

Cilj ovog projekta je upoznavanje djece s raznim vrstama tehnologije te poticanje razvijanja novih vještina i znanja koje će im biti korisne u budućnosti, imajući na umu da se ipak radi o najmlađima te da svaki projekt mora sadržavati i dozu zabave kako bi učenje bilo što lakše.

Provedba projekta započet će nakon božićnih i novogodišnjih praznika, kada se učenici vrate u klupe i budu odmorni i spremni za nova znanja i vještine, a cijeli razvoj projekta i imena škola uključenih u program moći ćete pratiti na službenim web stranicama tvrtke Spin.

 

Zadnje novosti
Ostale novosti