7 C
Sisak
Utorak, 23 travnja, 2024

Caritas Sisačke biskupije započeo podjelu božićnih paketa – ove godine podijelit će ih više od 1200

Datum:

Marketing

Caritas Sisačke biskupije od četvrtka, 16. prosinca započeo je već tradicionalnu podjelu božićnih paketa svojim korisnicima. U ovoj otežanoj situaciji zbog pandemije i potresa pripremljeno je 520 paketa za redovite korisnike, a više od 700 bit će podijeljeno onima koji se nalaze u kontejnerskim naseljima i području pogođenom potresom.

Paketi su pripremljeni proizvodima iz redovnih zaliha Caritasa te dobivenih iz donacija poput one iz Ravnateljstva za robne zalihe, Caritasa Sambotelske biskupije iz Mađarske kao i brojnih građana. Ove godine posebno će biti obogaćeni zahvaljujući većoj količini donacije čaja koja je dobivena od tvrtke Ribili iz Rijeke, te pekmeza iz Fondacije „Aiutiamoli a vivere“ iz Italije.

Jedan od korisnika koji su danas pristigli iz Petrinje u Sisak kako bi preuzeli paket je i gđa. Zorica Todorović. Peteročlana obitelj Todorović Caritasovi su korisnici već tri godine, a kako su stradali u potresu ova pomoć im je iznimno neophodna i bez nje bi teško. Gđa. Zorica izrazila je veliku zahvalnost Caritasu i svim donatorima na svakom daru, a posebno na vaučeru za obnovu obiteljske kuće koja je u tijeku.

(SV)

 

Možda vas zanima...

Započela gradnja još jedne višestambene zgrade u Sisku

U Sisku je danas započela gradnja 18-te po redu...

U utorak i srijedu pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa

U utorak i srijedu, 23. i 24. travnja, na...

Info dan HAMAG-BICRO-a u Sisku o mogućnostima financiranja za poduzetnike i poljoprivrednike

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO)...

U Sisku promocija knjige „Vrela međunarodnog prava sigurnosti i zaštite zdravlja na radu”

Na Metalurškom fakultetu u Sisku, na sveučilišnom studiju: Sigurnost,...