16 C
Sisak
Utorak, 30 svibnja, 2023

Otvorenje igraonice “Kutak za sretno djetinstvo” u kontejnerskom naselju u Sisku

Nakon razornog potresa krajem 2020. godine koji je zahvatio i Sisak brojni su stanovnici ostali bez svojih domova. To je posebno teško palo našim najmlađim sugrađanima i zato im je Crveni križ Sisak pripremio igraonicu “Kutak za sretno djetinstvo”.

“U gradu Sisku trenutno je aktivnih 11 kolektivnih smještaja, od tih 11 dva su u
čvrstim objektima, dok su ostala načinjena od stambenih kontejnera i mobilnih kućica. U tih 11 naselja smješteno je 30 djece i naša je želja i misao vodilja za ovaj projekt bilo njihovo koliko-toliko sretno, normalno djetinjstvo i odrastanje. Naša je želja bila pružiti im mjesta, kutak u kojemu će se osjećati sretno, sigurno i bezbrižno unatoč činjenici kako žive i odrastaju u surovim uvjetima kontejnerskih naselja.” – rekla je Sara Vladić iz CK Sisak, Koordinatorica smještaja i volontera za krizni događaj “Potres SMŽ”.

Igraonica je uređena zahvaljujući velikodušnoj donaciji INA, d.d. te opremljena stolovima za igru i učenje, stolcima, pločom za pisanje i crtanje, dječjom kuhinjom, ormarićima – ladičarima te igračkama i priborom za pisanje i crtanje. 

“INA, d.d. već dugi niz godina podržava brojne projekte na području Siska i Sisačko-moslavačke županije. Neizmjerno smo sretni kada možemo pomoći da se najmlađi koji su smješteni u ovom naselju osjećaju radosno. Ovaj dječji kutak uređen je po mjeri malenih koji su u razornom potresu izgubili svoje domove. Nadamo se da ćemo i na ovaj način, uz čitav niz drugih aktivnostima kojima smo nastojali što više pomoći u saniranju posljedica potresa krajem prošle godine, unijeti dašak pozitivnog blagdanskog ozračja u srca roditelja i djece ovog sisačkog kontejnerskog naselja – izjavili su iz Ininih Korporativnih komunikacija i marketinga.

Gradsko društvo Crvenog križa Sisak je također, u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem u kontejnerskom naselju Cvetkovićeva započelo podjelu borova i ukrasa za borove za korisnike smještaja, kako bi barem malo pomogli i olakšali našim sugrađanima ovaj
blagdanski period. Do kraja tjedna borovi i ukrasi za borove bit će podijeljeni svim korisnicima kolektivnih smještaja u gradu Sisku.

Zadnje novosti
Ostale novosti