8 C
Sisak
Petak, 29 ožujka, 2024

Najave za četvrtak, 2. prosinca

Datum:

Marketing

SISAK – Radionica o proceduri zapošljavanja stranih radnikaa će se održati u četvrtak, 2. prosinca, u 10 sati, u Hotelu Panonija (I.K. Sakcinskog 21) u Sisku.

Radionicu organizira HGK – Županijska komora Sisak u suradnji s Odjelom za državljanstvo i statusna pitanja stranaca Policijske uprave sisačko-moslavačke, Područnim uredom Sisak Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Sektorom za provedbu Uredbi EU i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje.

Program radionice:

Procedure zapošljavanja stranih radnika – Margita Matleković, Voditeljica Odjela za državljanstvo i statusna pitanja stranaca Policijske uprave SMŽ – 15 min
Procedure zapošljavanja stranih radnika – Ivica Kardaš, viši stručni savjetnik Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje – 15 min
Procedure zapošljavanja stranih radnika u RH te slanje radnika na rad u inozemstvo – Dalibor Amanović, izvršni koordinator za područne urede – Sektor za provedbu Uredbi EU i međunarodnih ugovora o socijalnom osiguranju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje- 15 min

Cilj je radionice detaljnije upoznati poslodavce s postupkom i procedurama zapošljavanja strane radne snage odnosno odredbama Zakona o strancima, koji regulira uvjete ulaska, boravka i rada državljana trećih zemalja u RH, a stupio je na snagu 1. siječnja ove godine. Edukacija o proceduri i procesu zapošljavanja strane radne snage namijenjena je svima koji imaju potrebu za zapošljavanjem stranih radnika.

SISAK – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić će u četvrtak, 2. prosinca 2021. godine, s početkom u 9 sati u edukacijskoj dvorani u zgradi Središnjeg paviljona Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku(Josipa Jurja Strossmayera 59) nazočiti konferenciji za novinare s temom: Nabavka suvremenog uređaja za potrebe oralne kirurgije.

PETRINJA – Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak će u četvrtak, 2. prosinca 2021. godine, u uredu gradonačelnice u Petrinji (Braće Hanžek19) nazočiti prezentaciji projekta izgradnje nove zgrade I. osnovne škole Petrinja. Nakon katastrofalnog potresa koji se dogodio na području Sisačko-moslavačke županije u prosincu 2020. godine, Vlada Republike Mađarske donijela je odluku o donaciji odnosno financiranju izgradnje novog objekta I. osnovne škole u Petrinji. Prezentaciji, koju će održati Mađarska ekumenska humanitarna organizacija, nazočit će veleposlanik Republike Mađarske u Republici Hrvatskoj Csaba Demcsák, državni tajnik za vjerske i etničke odnose Ureda predsjednika Vlade Mađarske Miklós Soltész, kao i predstavnici mađarske tvrtke koja je izvođač radova. Nakon prezentacije, domaćini i gosti će u 12 sati stići na lokaciju gradnje nove škole (u Srnakovoj ulici) gdje će se, nakon razgleda lokacije, obratiti predstavnicima medija.

GLINA – Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić će u četvrtak, 2. prosinca 2021. godine, s početkom u 11 sati u holu Osnovne škole Glina nazočiti svečanom uručivanju donacije računala Počasnog konzulata Republike Hrvatske u Mađarskoj.Donaciju će ravnateljici OŠ Glina Robertini Štajdohar uručiti počasni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj Atila Kos. Nakon uručivanja donacije uslijedit će obilazak prostora škole i izjave za medije.

Možda vas zanima...

Najave za petak, 29. ožujka

SISAK - Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misna...

Najave za četvrtak, 28. ožujka

SISAK - Sisački biskup Vlado Košić predvodit će misna...

Najave za srijedu, 27. ožujka

SMŽ - U srijedu, 27. ožujka, na cijelom području...

Najave za utorak, 26. ožujka

SISAK - 24. sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije će...