9 C
Sisak
Subota, 24 veljače, 2024

Ambulante su sada na adresi I. K. Sakcinskog 26 u Sisku, više nisu u kontejnerima

Datum:

Marketing

“Važno nam je bilo omogućiti našim sugrađanima adekvatnu zdravstvenu skrb, a zdravstvenim djelatnicima kvalitetne uvjete rada u ovim izazovnim vremenima u kojima se još uvijek oporavljamo od razornog potresa, a u isto vrijeme borimo s covid pandemijom”, naglasio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak prilikom obilaska ordinacija primarne zdravstvene zaštite kojima je Sisačko-moslavačka županija ustupila prostor za rad te sada građani zdravstvenu skrb dobivaju u zgradi privremenog sjedišta Županijske uprave, na adresi I. K. Sakcinskog 26 u Sisku, umjesto u kontejnerima.

“Sisačko-moslavačka županija dobila je od Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i
državne imovine na privremeno korištenje između ostalog i prizemlje zgrade gdje smo sada
uredili 10 ureda za potrebe ordinacija primarne zdravstvene zaštite kao i sanitarne čvorove
potpuno prilagođene osobama s invaliditetom te uredili glavni i pomoćni ulaz u zgradu kako bi povećali sigurnost naših sugrađana”, objašnjava župan Celjak te dodaje kako je na taj način Županija osigurala rad za ordinacije koje su nakon potresa izmještene iz objekta Doma zdravlja Sisak u kontejnere ispred objekta.

Naglašava kako je Županija u novom prostoru svima osigurala prostor bez plaćanja zakupa,
uključujući i dio privatnih ordinacija, dok se ne stvore uvjeti za povratak u prostorije Doma
zdravlja. Uz župana medijima su se obratile mr. Dunja Horvat i dr. Anica Persoglia Petrac.

“Županija je imala sluha i pomogla nam da se iz teških uvjeta u kojima smo radili nakon potresa preselimo ovdje. Naime, mi smo vađenje krvi obavljali u kontejnerima ispred Doma zdravlja, ako ste prolazili vidjeli ste da su bile velike gužve u raznim vremenskim uvjetima i na kiši i na vjetru. Vjerujem da će i naši pacijenti sada biti puno zadovoljniji i sretniji, mi smo kao osoblje zaista zahvalni,” istaknula je mr. Dunja Horvat.

Da su dosadašnji uvjeti rada u kontejneru bili otežani složila se i dr. Anica Persoglia Petrac
koja dodaje kako prostor koji su dobili na korištenje odgovara standardima koje su imali prije potresa te da su pacijenti ovdje zadovoljni u toplom i sigurnom prostoru, posebice najmlađi pacijenti.

U novom prostoru na lokaciji I. K. Sakcinskog 26 smješteni su aparati medicinsko-biokemijskog laboratorija, pedijatrijska ordinacija dr. Anica Persoglia Petrac te kartoteka pedijatrije dok će Pedijatrijska ordinacija koju preuzima DZ Sisak od 1.1.2022. nakon odlaska u mirovinu dr. Flajsiga, spec. pedijatra, prema vlastitom zahtjevu dr. Flajsiga do umirovljenja, tj. do 31.12.2021., ostati raditi u kontejneru ispred zgrade DZ Sisak.

Pored toga, na novu lokaciju, koja je ujedno i privremeno sjedište Županijske uprave smješten je i palijativni tim Doma zdravlja Sisak, čije su djelatnice kontinuirano na terenu gdje uz redovni opseg poslova provode i covid testiranja. Tu su i medicinsko – biokemijski laboratorij, te zubotehnički laboratorij, a ovih dana s radom će započeti I ordinacija opće/obiteljske medicine Doma zdravlja Sisak dr. Andreas Tomić.

“Građani su na prvom mjestu, ali i zdravstveni djelatnici koji uvijek, a naročito u ovim
vremenima obavljaju poslove od iznimnog značaja. Cilj nam je da sve sfere života u Sisačko- moslavačkoj županiji normalno funkcioniraju, a zdravstvo je sigurno jedna od važnijih. Činimo sve što je u našoj nadležnosti, a ovoga puta smo iskoračili iz djelokruga naših zadaća jer smo prepoznali da možemo pomoći tamo gdje je pomoć u ovom trenutku potrebna”, zaključio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak.

Ostale novosti

Županija uvodi nove nove turističke bespovratne potpore

Sisačko-moslavačka županija za 2024. godinu uvodi nove bespovratne potpore...

Ministar Bačić i župan Celjak potpisali odluke o preuzimanju predmeta državne imovine

Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić...

Preventivne aktivnosti policije u sklopu kampanje „WEB HEROJ“

U razdoblju od 23. siječnja do 20. veljače, u...

Održani 23. dani meda “Zlatna pčela” u Topuskom

Zamjenik župana Mihael Jurić je u prostoru restorana „Petrova...

Dan zaljubljenih u Domu za starije osobe Kutina

U veseloj i zabavnoj atmosferi proslavljen je Dan zaljubljenih...
Marketing
Marketing