0.7 C
Sisak
Nedjelja, 16 siječnja, 2022

Završena Opća planinarska škola

- Marketing-spot_imgspot_img

HPD Sisak uspješno je u periodu od rujna do studenog mjeseca 2021. proveo 6. Opću planinarsku školu prema uvjetima školovanja Hrvatskog planinarskog saveza. Pohađanjem opće planinarske škole 27 polaznika iz HPD-a Sisak i PD Djed iz Hrvatske Kostajnice dobili su osnovne spoznaje iz različitih područja: planinarstvo i povijest planinarstva, oprema i priprema za odlazak u planinu, korištenje tehničke opreme i kretanje u planinama, opasnosti u planinama i HGSS, boravak u planinama, prva pomoć, orijentacija, osnove speleologije, planine i zaštita prirode te metereologija. Znanja su im prenijeli vrsni predavači: Alan Čaplar, Damir Matagić, Mladenka Čuljak Gross, Stjepan Dubac, Željka Cicak i Domagoj Cestarić.

Teoretska znanja primjenjivali su na terenskom djelu škole uz pomoć iskusnih planinara i pripadnika HGSS-a stanica Novska – ispostava Sisak.

Opća planinarska škola zamišljena je kao početak mogućeg sustavnoga educiranja, o čemu se možete informirati na stranicama Saveza, no prije svega omogućuje sigurniji boravak u prirodi te ukazuje na važnost savjesnoga pristupa u bavljenju ovom vrstom rekreacije.
HPD Sisak sljedeće godine slavi 40 godina svoga kontinuiranog rada pa ovim putem poziva ljubitelje prirode da pristupe velikoj planinarskoj obitelji.

Tekst: Vesna Rogulja Mart
Logo: Marko Kotaranin

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti