18 C
Sisak
Subota, 13 kolovoza, 2022

Predstavljanje doniranih radova Darka Bavoljaka

- Marketing-spot_imgspot_img

Gradska galerija Striegl vas poziva na program u sklopu zadnjeg dana postava izložbe ”Od individualnih projekcija do kolektivne memorije: Darko Bavoljak i Igor Grubić Marijanu Crtaliću” koji će se održati u subotu, 27/11/2021, u 12,00 sati, u Gradskoj galeriji Striegl, Rimska 10 (1. kat Holandske kuće), Sisak.

Tada vas očekuje i predstavljanje doniranih radova Darka Bavoljaka u sklopu kojeg će Galerija potpisati ugovor o donaciji te razgovarati s autorom.

Povodom zadnjeg dana izložbe očekuje vas i vodstvo kroz izložbu u društvu autorica i kustosica izložbe Ivane Janković i Alme Trauber.

Darko Bavoljak je Gradskoj galeriji Striegl donirao 34 fotografije iz ciklusa ”Sisak 1984”. Ovaj ciklus crno-bijelih fotografija Darka Bavoljaka na temu industrijskih kompleksa Željezare Sisak i Rafinerije nafte u Sisku čini jedinstvenu cjelinu i vrijedan prilog galerijskom fundusu i zbirci koja obuhvaća radove suvremenih hrvatskih umjetnika.

”Sisak 1984” donosi prikaze postrojenja, proizvodnih procesa i njihovih aktera s kojima se kroz Bavoljakove fotografije uspostavlja izravan odnos bez ustezanja, a koji je u pristupu blizak „poletovskom“ krugu fotografa.

Ovaj ciklus također je važan doprinos programskim aktivnostima Gradske galerije Striegl vezanim uz interpretaciju, prezentaciju i valorizaciju Parka skulptura Sisak.

Ovaj program se održava uz pridržavanje svih epidemioloških mjera i u skladu s važećim odlukama Stožera cilivne zaštite RH. Stoga, ponesite svoje covid potvrde/putovnice.

Zadnje novosti
Ostale novosti