5 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Sisački gimnazijalci na seminaru u Španjolskoj

- Marketing-spot_imgspot_img

U tijeku je provedba još jednog Erasmus+ projekta u kojem sudjeluju učenici Gimnazije Sisak – KA3: DEMO-YOUTH: Learning to learn across Europe.

Ovaj projekt provodi se u partnerstvu s udrugama za mlade i jedinicama lokalne samouprave iz Španjolske, Portugala i Latvije, a za cilj ima uspostavljanje dijaloga između mladih i donositelja odluka.

U sklopu projekta održan je trodnevni seminar u Avilesu, Španjolska, na kojem su sudjelovali učenici, donositelji odluka te nastavnici i predstavnici organizacija za mlade. Sukladno Strategiji Europske Unije za mlada za razdoblje 2019 – 2027 i integrirajući cilj br. 8 Kvalitetno učenje, seminar se bavio temom kako integrirati i poboljšati različite oblike učenja čime će se mlade pripremiti za izazove života u 21. stoljeću koji se stalno mijenja.

Na seminaru je sudjelovalo osam sisačkih gimnazijalaca, članova debatnog kluba, koji su se, tijekom tri dana, bavili pitanjima formalnog, neformalnog i cjeloživotnog obrazovanja, metodama učenja i poučavanja te stjecanjem životnih vještina. Uz promicanje otvorenosti i podupiranje razvoja međuljudskih i međukulturnih vještina, naglasak je bio na personaliziranim, participativnim i kooperativnim metodama usmjerenima na učenika.

Posljednji dan seminara bio je posvećen pronalasku mogućih rješenja i inovativnih metoda kojima bi se poboljšala situacija u skladu s uočenim potrebama, a u radu su sudjelovali učenici zajedno s predstavnicima lokalnih vlasti i obrazovnog sustava.

Bilo je to još jedno iskustvo susreta, učenja i razmjene ideja koje, ne samo da stavlja izazov pred mlade ljude da doprinesu razvoju kvalitetnog obrazovanja, nego predstavlja i životno iskustvo koje omogućuje razvoj osobnih vještina, kritičkog i analitičkog mišljenja i kreativnosti.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti