6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Devet stanova u vlasništvu županije dat će se na korištenje stradalima u potresu – u tijeku je javni poziv

- Marketing-spot_imgspot_img

Iako obnova kuća i stambenih zgrada nije u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije, županija je u protekla tri mjeseca preuzela na korištenje devet stanova u vlasništvu ustanova kojima je osnivač SMŽ i pokrenula postupak njihova uređivanja kako bi se u njih prije Božića smjestilo devet obitelji koje borave u kućama s crvenim oznakama, koje su u kontejneru ili drugom organiziranom smještaju.

Raspisan je i javni poziv za dodjelu navedenih stanova na privremeno korištenje na sljedećim lokacijama:
– stan u Sisku, Braće Čulig 19, površine 34,30 m² (jednosobni),
– stan u Sisku, Vinogradska 14, površine 70,85 m² (trosobni),
– stan u Sisku, Vinogradska 16, površine 60,40 m² (dvosobni),
– stan u Petrinji, Trg narodnih učitelja 6/1, površine 21,00 m² (jednosobni),
– stan u Petrinji, Trg narodnih učitelja 6/2, površine 29,38 m² (jednosobni),
– stan u Novskoj, Trg Đure Szabe 5, površine 77,74 m² (trosobni),
– stan u Kutini, Ulica kneza Domagoja 15, površine 55,84 m² (trosobni),
– stan u Popovači, Grofa Erdodya 11, površine 35,98 m² (jednosobni),
– stan u Topuskom, Novo Naselje 8b, površine 59,50 m².

Poziv je otvoren do četvrtka 25.11.2021. godine, a ukoliko ne bude prijava, Županija će za još osam dana produžiti rok za iskazivanje interesa. Povjerenstvo će sukladno propisanim uvjetima, provesti postupak dodjele stana na privremeno korištenje na temelju liste prijavljenih.

„Svaki tjedan u komunikaciji smo s članovima Vlade, s potpredsjednikom Tomom Medvedom i surađujemo u pitanjima vezanim uz otklanjanje posljedica potresa.Štete na objektima koji su u vlasništvu Županije odnosno koje Županija koristi i objektima ustanova čiji je osnivač Sisačko-moslavačka županija (škole, bolnica, domovi zdravlja, domovi za starije i nemoćne) procjenjuju se na preko 750 milijuna kuna, što je nepremostiv teret za proračun Županije. Upravo stoga ključna je suradnja i dijalog s Vladom Republike Hrvatske i oko obnove i oko projekata koji su nužni za gospodarski oporavak naše Županije.“ – istaknuo je župan Ivan Celjak.

U suradnji sa Stožerom civilne zaštite nadležnim za otklanjanje posljedica katastrofe uzrokovane potresom, temeljem podataka prikupljenih od strane Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, unutar županijske ustanove Top-Terme Topusko i županijskog trgovačkog društva Lječilišta Topusko, organizira se privremeni smještaj za sve osobe koje su izrazile potrebu za kvalitetnijim smještajem tijekom zimskog perioda. 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti