6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

IOŠ Sisak na 3. Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije

- Marketing-spot_imgspot_img

Industrijsko-obrtnička škola Sisak i učenici Patrik Pašić, Dorijan Vinković, Antonio Biljan i Matija Lisec pod mentorskim vođenjem profesorice Sanje Tomazinić Krotin prof. savjetnice, prijavili su se na 3. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije.

Natjecanje organizira Ekonomski fakultet u Osijeku i institut Andizet. Proglašenje nagrađenih timova očekuje se 3. 12. 2021. godine. Više o samom Natjecanju pročitajte na milenijsko.efos.hr.

3. Milenijsko natjecanje iz kreativne industrije održat će se 2.-3. prosinca 2021. Ekonomski fakultet u Osijeku pozvao je osnovnoškolce, srednjoškolce i studente na natjecanje prema metodičkim i pedagoškim standardima. Prijave za natjecanje završile su 12. studenoga 2021., slijedi oblikovanje prezentacije o idejnom rješenju i osmišljavanje načina predstavljanja koji svaki tim bira u skladu s mogućnostima i kreativnošću. Produktivna i kreativna faza natjecanja završava 26. studenoga 2021. slanjem idejnog rješenja prema zadanom obrascu.

Natjecateljima su ove godine zadane teme natjecanja: Glagoljica, Mitologija, Put svile, a natjecatelji su razvrstani u kategorije: osnovnoškolski uzrast – Kreativni sat, srednjoškolski uzrast – Kreativni kalendar, studenti-Kreativni planet.

U kategoriji srednjoškolaca prijavio se i tim Industrijsko-obrtničke škole Sisak.

Obrtnici glagoljaši predstavit će svoj rad u kategoriji Kreativnog kalendara na temu glagoljice. Učenici će predstaviti viziju kreativne industrije u sektoru Primjenjene umjetnosti i zanata koji se mogu povezati s fotografijom, infografikom i digitalnim alatima, a u skladu s nastavom Hrvatskoga jezika i izradom predmeta na Praktičnoj nastavi elektroinstalatera, vodoinstalatera i cnc-operatera. Učenici su povezali povijest hrvatskoga jezika i izradu glagoljaških slova na praktičnoj nastavi ručne i strojne obrade materijala.

Nastali predmeti imaju uporabnu, umjetničku, ali i promidžbenu ulogu strukovne škole.
Praktičnost, maštovitost, razumljivost, primjenjivost i popularizacija znanosti neki su od elemenata procjene idejnih rješenja prema kojima će vrednovati Prosudbeno povjerenstvo kojeg čine nastavnici i predstavnici Kreativne industrije.

Timu Obrtnika glagoljaša želimo uspjeh u kreiranju i prezentaciji idejnog rješenja u Osijeku 2.-3.prosinca 2021.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti