6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Za Martinje “uhvaćena” 63 pijana vozača

- Marketing-spot_imgspot_img

U razdoblju od 5. do 15. studenog, na području Policijske uprave sisačko-moslavačke, povodom proslave „Martinja“ provedene su pojačane aktivnosti u cestovnom prometu, prvenstveno usmjerene na nadzor alkoholiziranosti sudionika u prometu.

U navedenom razdoblju, utvrđeno je ukupno 819 prometnih prekršaja, od kojih se 63 prekršaja odnosilo na vožnju pod utjecajem alkohola. Od ostalih prekršaja utvrđeno je 308 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 101 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 44 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 12 prekršaja upravljanje vozilima prije stjecanja prava, šest prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i dr.

Tom prilikom je 10 osoba uhićeno te je proveden žurni postupak, a sedam osoba je smješteno u posebne prostorije policijskih postaja do otriježnjenja.

U ovoj akciji, najteži oblik kršenja prometnih propisa zabilježen je kod vozača osobnog vozila na području Siska i to zbog vožnje u vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila ukinuta, za što mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana.

Od alkoholiziranih vozača, s najvećom koncentracijom alkohola od 3,34 promila zatečen je vozač osobnog vozila na području Kutine, gdje je zabilježena i najveća brzina kretanja osobnog vozila od 194 km/h.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti