5 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Predstavljen projekt “Pomozimo zajedno” braniteljima i članovima njihovih obitelji na području Sisačko-moslavačke županije u Sisku

- Marketing-spot_imgspot_img

U organizaciji Humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ u partnerstvu s Udrugom Specijalne jedinice policije OSA iz Siska i Zakladom fra Mladen Hrkać iz Zagreba, u Hotelu Panonija u Sisku je održan INFO DAN o projektu „Pomozimo zajedno“ braniteljima i članovima njihovih obitelji na području Sisačko-moslavačke tijekom kojeg su sudionici upoznati s dobrobitima projekta i projektnim aktivnostima.

Pozdravne riječi uputili su predstavnici provoditelja projekta – Eduard Blagaj kao predsjednik Udruge Specijalne jedinice policije OSA, nakon čega je voditeljica projekta Anđela Jelić predstavila svrhu, ciljeve i aktivnosti projekta.

Cilj projekta „Pomozimo zajedno“ je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva na području Sisačko- moslavačke županije kako bi mogli pravovremeno i adekvatno odgovoriti na potrebe hrvatskih branitelja, članova njihovih obitelji i lokalne zajednice u kriznim situacijama te im omogućiti psiho-socijalnu, materijalnu, duhovnu i ljudsku podrške. Usluge koje projekt nudi hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji su psihosocijalna podrška i pomoć, individualna savjetovanja, savjetovanje o prehrani i zdravim stilovima života te podrška i pomoć na terenu pri obavljanju određenih poslova.

Tijekom INFO DAN-a, ostvarena je inicijalna suradnja s predstavnicima organizacija civilnog društva te s pripadnicima ciljne skupine, pri čemu su dogovoreni prvi koraci vezani za provedbu narednih projektnih aktivnosti.

Predstavljanje projekta je održano u okviru Svečane akademije u sklopu obilježavanja 30.
obljetnice osnivanja Specijalne jedinice policije OSA, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Projekt „Pomozimo zajedno!” se sufinancira iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Ukupna vrijednost projekta je 463.775,00 kuna i traje će 12 mjeseci.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti