6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Karate: Veliki uspjesi Tigrića u Istri – Nikolina Golomboš izborila nastup na EP

- Marketing-spot_imgspot_img

U subotu, 13.11.2021., održan je Eurocup Istra u Poreču na kojem je nastupilo 550 natjecatelja iz Italije, Austrije, Slovenije, Slovačke, BIH i Hrvatske. Na ovom velikom natjecanju nastupilo je 12 tigrića; Karla Golomboš, Lana Flekač, Korina Klarić, Lucija Bunjevac, Tia Škrljac, Nikolina Golomboš, Tin Glavinić, David Makar, Fran Crnolatac, Roko Dumbović i Mislav Plesivčak.

Novopečeni državni prvak Fran Crnolatac nastupio je u kategoriji dječaka 2011. godište gdje je osvojio srebrnu medalju.

Tin Glavinić natjecao se u kategoriji dječaka 2010. godište te je također zablistao srebrnim sjajem.

Karla Golomboš i Lana Flekač natjecale su se u kategoriji djevojčice 2010. godište. Golomboš ovog puta ostaje bez medalje izgubivši u repasažnom meču, dok Flekač ništa ne prepušta slučaju te osvaja broncu.

David Makar u žestokoj kategoriji dječaka 2009. godište ovaj put u repasažnom meču ostaje bez medalje i završava na 5. mjestu što je isto izniman rezultat obzirom na konkurenciju.

Lucija Bunjevac natjecala se u kategoriji mlađih seniorki do 61 kilogram. Bunjevac se probila do samog polufinala gdje je ipak zaustavljena od protivnice iz Zagreba. U repasažnom meču gubi protiv Talijanke te zauzima 5. mjesto.

Tia Škrljac i Nikolina Golomboš natjecale su se u kategoriji juniorke iznad 59 kilograma. Škrljac ovoga puta nije uspjela izboriti meč za medalju.

Za Nikolinu Golomboš ovo je bio ključan turnir, njezin odlazak na EP ovisio je o jučerašnjem nastupu. Usprkos svim ozljedama i nedaćama koje su joj stajale na putu Golomboš je bila fokusirana jer je znala što želi, a to je odlazak na EP. Poznata po tome da što želi to i ostvari Golomboš je pomela konkurenciju te zablistala zlatnim sjajem i ostvarila nastup na Europskom prvenstvu 2022. godine.

Roko Dumbović natjecao se u kategoriji juniora do 61 kilogram. U žestokoj konkurenciji Roko se preko protivnika iz Zagreba i Opatije probio do samog finala. U finalu ipak tijesno gubi od Zagrepčana te zauzima fantastično drugo mjesto.

Korina Klarić natjecala se u kategoriji kadetkinje do 54 kilograma. U opakoj konkurenciji kadetkinja Korina gubi od protivnice iz Italije koja ju kasnije nije uspjela povući u repasažni meč. Iako je ostala bez medalje, njezin nastup nije ostao neprimijećen.

Mislav Plesivčak natjecao se u kategoriji kadeta iznad 70 kilograma. Među konkurencijom „opakih“ kadeta Mislav je uspio izboriti repasažni meč u kojem ništa nije prepuštao slučaju te je stao na postolje uzevši broncu.

Iz vikenda u vikend svojim radom i zrelim pristupom treningu i natjecanjima pokazujete nam koliko ste veliki. Trenerski tim KK Tigra iznimno je ponosan na svoje natjecatelje jer su usprkos svim ozljedama, školskim obvezama, pripremama za fakultet, izolacijama i covidu pokazali zube i ostvarili fantastične rezultate.

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti