1 C
Sisak
Četvrtak, 9 prosinca, 2021

Predstava „Gospođica Julija“ stiže u nedjelju na Prolog u Sisak

- Marketing-spot_imgspot_img

U nedjelju, 14. studenog 2021. s početkom u 20 sati u Domu INA Rafinerije Sisak bit će izvedena „Gospođica Julija“ nastala u koprodukciji GK Joza Ivakić Vinkovci i HNK Osijek. Predstava gostuje u sklopu 14. po redu Festivala regionalnih kazališta Prolog.

Režiju potpisuje Aida Bukvić prema tekstu švedskog književnika Augusta Strindberga a izvode Gospođica Julija – Matea Marušić (ZLATNI STUDIO 2021. kao novo lice kazališta i filma); Jean, lakaj – Vladimir Tintor; Kristina, kuharica – Petra B. Blašković.

Gospođica Julija je drama švedskog književnika Augusta Strindberga napisana 1888. i premijerno izvedena 1906. godine, poznata kao jedno od najznačajnijih djela Strindberovog opusa i tzv. nordijske drame, odnosno jedno od najčešće izvođenih i ekraniziranih dramskih djela u 20. stoljeću.

Radnja se događa na imanju švedskog grofa na Ivan dan 1874. godine. Naslovna protagonistica je grofova kćer koja, motivirana dosadom, ali i nastojanjem da razbije moralne i druge barijere koje stvara njen položaja, započinje flert, a potom i ozbiljnu vezu sa Jeanom, slugom koji joj, usprkos niskog društvenog porijekla, imponira svojim poznavanjem svijeta izvan grofovskog imanja. Radnja prikazuje kako dvoje ljubavnika nastoje dominirati i manipulirati jedno drugim – Julija kao pripadnica više klase, a Jean kao muškarac – te kako će ta igra na kraju završiti s tragičnim posljedicama.

Zbog epidemioloških mjera obvezno je nošenje maske.

Ulaznice po cijeni od 30 kuna u prodaji online na www.ulaznice.hr ili na blagajni Kazališta 21 radnim danom od 15 do 20 sati.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti