6 C
Sisak
Nedjelja, 28 studenoga, 2021

Dva zlata za kickboxere Croatie u Kutini

- Marketing-spot_imgspot_img

Već 22 godinu kontinuirano, KBK „Kutina“ veoma uspješno organizira međunarodne kickboxing turnire, tako da je i proteklu subotu, 30. listopada 2021.godine, unatoč znatno teže situacije uslijed novog vala korone, održano međunarodno natjecanje u Sportskom centru „Kutina“, na kojem je bilo vidno manje natjecatelja nego do sada.

Nastupilo je 204 natjecatelja iz 37 klubova Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Natjecanje je održano u tatami disciplinama pointfighting, light contact, kick light i ringovnoj disciplini low kick.

Svake godine u Kutini redovno nastupaju i predstavnici Kickboxing kluba „Croatia“ Sisak, tako da su pod vodstvom svojih trenera Saše Smiljanića i Josipa Perkovića, ove godine nastupili u seniorskoj konkurenciji, Brigita Žamarija u kategoriji + 70 kg i Martin Lipošćak -69 kg., oboje u disciplini kick light.

U odličnoj finalnoj borbi Martin Lipošćak je protiv aktualnog prvaka Hrvatske Matije Brckovića iz “Mega Centra” Rijeka uspio plasirati više preciznih nožnih udaraca, te nakon bespoštedne borbe s puno razmjenjenih udaraca, pobijedio i osvojio zlatnu medalju. Na taj način se revanširao Brckoviću za finalni poraz na Prvenstvu Hrvatske u Opatiji ove godine.

Posebno atraktivan nastup imala je seniorka Brigita Žamarija u disciplini kick light preko 70 kg. , kada je u finalu precizno upućivala kombinacije ručnih i nožnih udaraca te jednoglasnom odlukom sudaca pobijedila Anitu Žilić iz KBK “ARMUS” Zagreba i osvojila zlatnu medalju.

Trenerski tim Smiljanić Sašo i Perković Josip zadovoljni su sa učinkom i osvojene dvije zlatne medalje izborene u seniorskoj konkurenciji, a idući ispit ih očekuje početkom prosinca 2021.god., kada nastupaju na većem međunarodnom turniru 25.“CROATIA OPEN 2021.- 4.Memorijal Davor Jović” u Makarskoj.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti