6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

U sisačkoj bolnici besplatni preventivni pregledi žena od tzv. ženskih karcinoma

- Marketing-spot_imgspot_img

Sisačko moslavačka županija će se ove godine u mjesecu listopadu aktivno uključiti u aktivnosti usmjerene na povećanje svjesnosti i važnosti prevencije kod tzv.ženskih karcinoma- dojke, endometrija, jajnika i vrata maternice.

Ovoga tjedna, od 26. do 31.listopada 2021.godine, u organizaciji Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, održavati će se besplatni preventivni pregledi u sklopu prevencije i ranog otkrivanja malignih bolesti žena mjesec listopad već je tradicionalan u borbi protiv tzv.ženskih karcinoma.

“U mjesecu listopadu naglašena je važnost prevencije i ranog otkrivanja malignih bolesti kod žena . Tu podrazumijevamo maligne bolesti dojke, jajnika , endometrija i vrata maternice. U predstojećem tjednu u kojemu je naglašena važnost prevencije i preventivnih pregleda u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak biti će organizirano besplatno uzimanje PAPA testova, testiranje na HPV i besplatni ultrazvučni pregledi dojki.” – ističu iz bolnice.

Navedena testiranja biti će organizirana na Službi za ginekologiju i porodništvo i na Odjelu za radiologiju OB „dr Ivo Pedišić“ u Sisku.

Preventivni pregledi organizirani su za sve žene Sisačko-moslavačke županije te će iste samo uz najavu na broj 091/218-3955 (za ultrazvučni pregled) i 553-248 (za PAPA i HPV testiranje) moći besplatno obaviti.

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti