6 C
Sisak
Subota, 27 studenoga, 2021

Spojeni domovi zdravlja u jedan, privremeno mu sjedište u Kutini

- Marketing-spot_imgspot_img

Vijećnici Skupštine SMŽ na jučerašnoj su sjednici sa 22 glasa ZA i 12 PROTIV usvojili prijedlog župana Ivan Celjaka o pripojenju Doma zdravlja Sisak i Doma zdravlja Petrinja kutinskom Domu zdravlja pa je tako formiran županijski Dom zdravlja s privremenim sjedištem u Kutini.

Župan Ivan Celjak je obrazlažući svoj prijedlog rekao kako se Dom zdravlja Sisak i Dom zdravlja Petrinja pripajaju Domu zdravlja Kutina jer on ima najviše djelatnosti, a kako će sjedište objedinjenog Doma zdravlja biti u Sisku. No, obzirom je DZ Sisak znatno oštećen u potresu i nije upotrebljiv, do obnove prostora, privremeno će sjedište županijskog Doma zdravlja biti u Kutini.

Objedinjeni dom zdravlja imat će jednog ravnatelja, jednog zamjenika ravnatelja, 4 pomoćnika ravnatelja, a pomoćnik/ca za sestrinstvo ujedno će biti i glavna sestra, 2 voditelja ispostave te jednog voditelja odjela.

DZ SMŽ imat će 288 zdravstvenih djelatnika, 68 nezdravstvenih djelatnika, ukupno 356 djelatnika s udjelom zdravstvenih djelatnika od 80.90%. Izrada sistematizacije je u tijeku, na tome rade tri ravnateljice, a umjesto dosadašnjeg 21 rukovodećeg odnosno položajnog radnog mjesta, imat ćemo ih 9. Uz prednosti pri apliciranju projekata na fondove EU, a koji je župan spomenuo kao važne izvore financiranja, navedeni su i izvori ušteda.

„Na temelju nove sistematizacije, s 9 umjesto dosadašnjeg 21 položajnog radnog mjesta, uložit će se 630 tisuća kuna, za rad uprave, na temelju Upravnog vijeća uštedjet će se 135 tisuća kuna, a smanjenjem rashoda zbog ujedinjene javne nabave uštedjet će se oko 1,4 milijuna kuna. Ukupno, na godišnjoj razini, samo na tim stavkama uštedjet će se preko 2 milijuna kuna.“, rekao je župan.

 

Zadnje novosti
- Marketing -spot_img
Ostale novosti